REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiltėjant orui ir pamažu ateinant pavasariui, padvelkė nauji vėjai Lietuvos automobilių renginių padangėje – tik prasidėjus šiltajam sezonui startuoja keturių dalių renginių ciklas „Vairavimo aistra“, kurį organizuoja gerai žinomas automobilių renginių padangėje „Vilniaus sportinio vairavimo centras“

REKLAMA
REKLAMA

„Vairavimo aistra“ − tai keturių renginių ciklas, kurio kiekvieno metu vyks trys skirtingi čempionatai: „Lietuvos automobilių slalomo čempionato etapas“, „Vairavimo instruktorių meistriškumo varžybos“ bei žinoma nepamiršome ir moterų, joms skirtas „Mototoja moterų vairavimo meistriškumo čempionatas“. Du šio renginių ciklo etapai vyks 2013 metų pavasarį ir vasarą: balandžio 28 d. bei Liepos 7 d., o du etapai numatyti 2013 metų rudenį. Visi etapai vyks Vilniuje, „Siemens arenos“ stovėjimo aikštelėje.

REKLAMA

Kaip kilo renginių ciklo „Vairavimo aistra“ idėja?

Kaip teigia „Vilniaus sportinio vairavimo centro“ direktorius Andrejus Savčenko: „Jau senai galvoje sukosi idėja suorganizuoti įdomesnį ir platesnei visuomenei skirtą automobilių renginį, kuriame galėtų jėgas išbandyti ne tik pastovūs slalomo čempionatų dalyviai, bet ir tarpusavyje jėgas išbandytų vairavimo instruktoriai bei žinoma dailiosios lyties atstovės. Taigi būtent šiais metais ėmėmės darbo ir gimė renginių ciklas „Vairavimo aistra“.

REKLAMA
REKLAMA

Unikalios ne tik renginių sudedamosios dalys ir auditorija, bet ir pats renginių formatas, jų metu ne tik tarpusavyje susirungs slalomo čempionato dalyviai, vairavimo instruktoriai ir moterys. Renginių metu žiūrovų bei dalyvių laukia staigmenos bei žaidimai, taip pat jie galės susipažinti su rinkos naujovėmis: vyks naujų automobilių bei kitų vairuotojams skirtų produktų pristatymai ir pardavimas.“

Vairavimo instruktorių meistriškumo varžybos

Kaip jau minėjo renginių ciklo organizatorius Andrejus Savčenko, renginių ciklo metu tarpusavyje susirungs vairavimo instruktoriai. „Vairavimo instruktoriai labai svarbi grandis ugdant Lietuvos vairuotojus. Mano nuomone, svarbu, kad ir patys vairavimo instruktoriai turėtų gerus vairavimo įgūdžius, taigi idėjai suorganizuoti būtent vairavimo instruktorių čempionatą iš karto pritariau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toks čempionatas privers vairavimo instruktorius pasitempti ir palyginti savo jėgas trasoje, kuri bus specialiai sukurta būtent įvertinti jų įgūdžius“ teigia Lietuvos automobilininkų sąjungos direktorius Kęstutis Kestenis. Tokio tipo čempionatas Lietuvoje organizuojamas pirmąjį kartą, čempionato dalyvių laukia keturi etapai, o geriausiai pasirodęs vairavimo instruktorius bus apdovanotas Lietuvos Automobilininkų Sąjungos taure.

Taip pat visos čempionate dalyvausiančios vairavimo mokyklos rungsis ir grupinėje įskaitoje, bei sezono pabaigoje bus paskelbta vairavimo mokykla, kuri turi geriausiai vairuojančius vairavimo instruktorius.

REKLAMA

Moterų vairavimo meistriškumo čempionatas

Trečioji sudedamoji renginių ciklo dalis – tai „Mototoja moterų vairavimo meistriškumo čempionatas“, kuris kaip ir vairavimo instruktorių čempionatas susidarys iš keturių etapų.

Dailiosios lyties atstovės rungsis ne su savo transporto priemonės, o su naujausias Toyota gamintojo automobiliais, kiekvienas iš etapų vyks vis su kitu automobiliu. Kaip teigia moterų vairavimo meistriškumo generalinio rėmėjo oficialaus „Toyota“ ir „Lexus“ automobilių importuotojo Lietuvoje „Mototoja“ direktorius Edmundas Povilauskas:

REKLAMA

„Džiaugiamės galėdami prisidėti prie būtent dailiosios lyties atstovėms skirto vairavimo meistriškumo čempionato. Smagu, kad ir moterys vis aktyviau dalyvauja vairavimo renginiuose bei tobulina savo vairavimo įgūdžius. Tikiuosi, kad moterys ir merginos čempionato metu įvertins naujuosius „Toyota“ gamintojo modelius bei būtent su jais galės išbandyti savo vairavimo įgūdžius“.

Renginių ciklo organizatoriai tikisi, kad susilauks ne tik dalyvių, bet ir žiūrovų dėmesio, nes visų laukia ne tik geri įspūdžiai, azartas ir adrenalinas, bet ir daug staigmenų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų