REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Kornelio universiteto (JAV) daktaras Karlas Pillemeris savo knygai “30 gyvenimo pamokų: išbandyti ir tikri išmintingiausių amerikiečių patarimai“ apklausė beveik 1500 senesnių nei 70 metų žmonių. Jis klausė, kokias gyvenimo pamokas senjorai galėtų perduoti jaunajai kartai.

REKLAMA
REKLAMA

Portalas „Business Insider“ skelbia įtaigiausius patarimus iš knygos, kurie yra susiję su karjera.

REKLAMA

Niekada nepasilikite darbe, kurio nemėgstate. Respondentai tokią patirtį palygino sapnau, kai noris rėkti, tačiau nėra jokio garso. Ties šiuo klausimu visi žmonės buvo labiausiai užsispyrę ir kategoriški. „Jei yra bent vienas dalykas, kurį, mano manymu, skaitytojai turėtų žinoti, tai jis yra būtent šis“, - tikino vienas pašnekovas.

Rinkitės karjerą pagal vidinę naudą, o ne finansinę. Didižiausia karjeros klaida, kad žmonės profesiją renkasi pagal ekonominę grąžą. Tikslą ir užsidegimą darbui nurungia didesnis atlygis.

REKLAMA
REKLAMA

Nepasiduokite ieškodami darbo, kuris daro jus laimingais. Pasak ekspertų, pagrindinis elementas ieškant tokio darbo yra užsispyrimas, taigi negalima lengvai pasiduoti.

Iš blogo darbo išspauskite viską, ką galite. Jei atsidūrėte ne pačiame geriausiame darbe, nešvaistytikite patirties. Dauguma knygos ekspertų gavo neįkainojamų pamokų būtent tokiuose darbuose.

Emocinė išmintis nustelbia viską. Lavinkite savo bendravimo įgūdžius, jei siekiate didesnės sėkmės darbe. Net ir vien technologinio išsilavinimo reikalaujančiose karjerose žmonės pasiekia daugiausiai, kai atranda bendravimo įgūdžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienai karjerai reikia autonomijos. Karjeros sėkmė priklauso nuo to, kiek turite autonomijos darbe. Ieškokite tokio darbo, kuriame gali siekti savo interesų, o vadovai jums netrukdytų.

Svarbiausia ryte savęs paklausti: „Ar aš noriu šiandien eiti į savo darbą?“. Tai yra labai geras lakmuso papierėlis, ar jūs laimingi dėl savo esamos padėties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų