REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasak statistikų, 2011 metais mūsų planetoje gyvenančių žmonių skaičius pasiekė 7 milijardus. Žinoma, per 2 praėjusius metus šis skaičius yra padidėjęs (JAV Gyventojų surašymo biuro duomenis, praėjusių metų liepą pasaulyje gyveno 7,079 mlrd. žmonių), tačiau iš esmės globalinė demografijos liniuotė tebėra ties 7 milijardų padala.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį skaičių sunku įsivaizduoti, ir dar sunkiau mintimis aprėpti, kiek maisto, drabužių, energijos, vaistų, mokyklų, ligonių, dirbamos žemės ir kitų išteklių reikia bent jau būtiniausiems žmonijos poreikiams patenkinti.

REKLAMA

Tačiau projekto „7billionworld.com“ kūrėjai kol kas siūlo pradėti nuo 7 milijardų skaičiaus suvokimo. Pasirodo, tai iš tiesų didelių pastangų reikalaujanti  vizualinė užduotis. Kad būtų įmanoma „apčiuopiamai“ pajusti fizinį žmonijos dydį, jie sukūrė tinklalapį, kuriame pavaizdavo kiekvieną žmogų pasaulyje - įskaitant ir jus.

Tinklalapyje išrikiuoti 7 milijardai mažyčių žmogeliukų, simbolizuojančių visus Žemėje šiuo metu gyvenančius vaikus ir suaugusiuosius. Skirtinga žmogeliukų spalva žymi skirtingų žemynų gyventojus. Norint aprėpti visą šią virtualią gausybę reikia naudotis interneto naršyklės vertikaliosios ir horizontaliosios slinkties mygtukais.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, šis tinklalapis turbūt yra pats didžiausias visame internete: tikrasis jo dydis priklauso nuo jūsų monitorioaus ekrano raiškos, tačiau, pasak „7billionworld.com“ kūrėjų, jis yra maždaug 1,6 km aukščio ir apie 250 m pločio. Jei vis tiek per sunku suvokti jo dydį, čia galima pamatyti santykinį jo dydį lyginant su monitoriaus plotu.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų