REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Energetikos ministerijos atstovė spaudai Daiva Rimašauskaitė neneigia, kad ministerija gavo dokumentą, susijusį su „Gazprom“ siūlymais, kurie lemtų pigesnes dujas Lietuvai. Tačiau sako esą, tai nėra joks oficialus dokumentas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra kažkoks lapas, kurį galėjo surašyti bet kas. Nėra jokių parašų, todėl tai tėra neaiškios kilmės lapas“, – telefonu tvirtino D. Rimašauskaitė. Šįryt ,,Verslo žinių” straipsnyje teigiama, kad „Gazprom“ išplatino dokumentą, pavadintą Tarpusavio supratimo memorandumu, kuriame Lietuvai už prisiimamus įsipareigojimus būtų tiekiamos penktadaliu pigesnės gamtinės dujos.

REKLAMA

Tuo tarpu premjero Algirdo Butkevičiaus spaudos tarnyba išplatino pranešimą, kuriame rašoma, jog Ministras Pirmininkas iš Rusijos pusės nesulaukė jokių dokumentų. „Dar kartą pabrėžiu, jog nevyksta jokios užkulisinės konsultacijos ar derybos su „Gazprom“. Kaip ir tartasi Sankt Peterburge vykusiame susitikime su „Gazprom“ vadovybe, visi klausimai bus sprendžiami ekspertų grupės, o ne kažkokių tariamai Rusijos dokumentų šešėlyje. Sutarta ir tai, jog konsultacijos tarp Lietuvos ir dujų koncerno vyks tik

REKLAMA
REKLAMA

Trečiojo energetikos paketo rėmuose“, –  pranešime teigia premjeras. Žiniasklaidai skirtame pranešime teigiama esą „Gazprom“ memorandumą Energetikos ministerijai atsiuntė „E.ON Rurhgas“ atstovas ir „Lietuvos dujų“ valdybos pirmininkas Achimas Saulas. A. Butkevičiaus pranešime spaudai teigiama, kad A. Saulas nėra įgaliotas veikti „Gazprom“ vardu, todėl gautas memorandumas nėra laikytinas oficialiu dokumentu. Įtampa tarp Lietuvos ir „Gazprom“ išaugo, kuomet Andriaus Kubiliaus vyriausybė ryžosi įgyvendinti trečiąjį ES energetikos paketą. Įgyvendinus šią Europos Sąjungos direktyvą, būtų privalu atskirti gamtinių dujų tiekėją nuo skirstytojo, tuo tarpu Lietuvoje abi šias funkcijas atlieka Rusijos energetikos milžinė „Gazprom“.

Lietuva siekia sukurti konkurencinius mechanizmus, kurie leistų vartotojams rinkti iš daugiau nei vieno gamtinių dujų tiekėjo. Šiekiant to tikslo iki 2015 metų pradžios siekiama įgyvendinti suskystintų dujų terminalo projektą, kuris įgalintų naujų žaidėjų atėjimą į Lietuvos rinką. Verta pridurti, kad 2015 metų sausio 1 dieną, baigiasi dujų tiekimo sutartis tarp „Gazprom“ ir Lietuvos, tad abi pusės yra suinteresuotos, kuo greičiau apginti savo interesus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų