REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos policija sekmadienį toliau ieško garsaus plėšiko, kuris šeštadienį dramatiškomis aplinkybėmis pabėgo iš kalėjimo šalies šiaurėje - prasiskynęs kelią sprogmenimis ir trumpam paėmęs įkaitais kelis kalėjimo prižiūrėtojus.

REKLAMA
REKLAMA

Lilio prokuroras Fredericas Fevre'as (Frederikas Fevras) sakė, kad pinigus gabenančių automobilių apiplėšimais pagarsėjusio Redoine'o Faido (Reduano Faido) paieškoje dalyvauja maždaug 100 tyrėjų.

REKLAMA

40 metų R.Faidas, kuriam grėsė nauja sunki kalėjimo bausmė dėl vienos policininkės mirties 2010 metais, išsprogdino penkias Sekedeno miesto kalėjimo duris ir išsiveržė į laisvę, sakė kalėjimo darbuotojų profesinės sąjungos narys Etiene’as Dobremetzas (Etjenas Dobremecas).

Valstybinis kaltintojas sakė, kad R.Faidas turėjo keturis įkaitus. Vieną jų paleido vos išėjęs iš kalėjimo, antrą - už kelių šimtų metrų, o likusius du vėliau paleido šalikelėje.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrėjai sekmadienį aiškinasi, kaip R.Faidas įsigudrino kalėjime gauti sprogmenų ir ar jis turėjo kokių nors bendrininkų.

"Prasidėjo nuodugnus tyrimas. Akivaizdu, kad jis turėjo vieną ar daugiau bendrininkų. Tyrėjai dabar nustatys, kaip jis galėjo gauti sprogmenų ir ginklą", - AFP sakė F.Fevre‘as.

Prancūzija išdavė visoje Europoje galiojantį arešto orderį ir paprašė Interpolo pagalbos, nes baiminamasi, kad bėglys jau galėjo kirsti Belgijos sieną.

Policija sakė, kad pabėgimas iš kalėjimo buvo skrupulingai suplanuotas; pareigūnai tvirtina, kad jokios kalėjimo darbuotojų kaltės nėra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmąjį automobilį, kuriuo pabėgo, R.Faidas padegė, palikęs jį kelyje į pietus nuo Lilio, ir persėdo į kitą automobilį, kurį policija stengiasi susekti.

E.Dobremetzas sakė, kad šeštadienio rytą R.Faidą buvo aplankiusi jo žmona.

R.Faidas garsėja ir kaip knygos bendraautorius. Toje knygoje aprašytas nusikalstamas jo gyvenimas nuo pat jaunystės ir nusikalstamumo augimas skurdžiuose Paryžiaus priemiesčiuose.

Jis pats pasakojo, kad tapti nusikaltėliu jį paskatino JAV filmai „Žmogus su randu“ (Scarface) ir „Karštis“ (Heat), kuriuose aktoriaus Roberto de Niro personažas su grupe bendrų apiplėšia šarvuotą banko automobilį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų