REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Trečiame 2013 metų „Formulės 1“ etape - Kinijos Grand Prix - lengvą pergalę iškovojo „Ferrari“ komandos pilotas Fernando Alonso.

REKLAMA
REKLAMA

Kimi Raikkonenas finišavo antras, nepaisant to, kad po kontakto su Sergio Perezu suomis didžiąją lenktynių dalį važiavo pažeistu bolido. Iš pole pozicijos startavęs Lewisas Hamiltonas iškovojo paskutinę vietą ant apdovanojimų pakylos.

REKLAMA

Iš devintos vietos startavęs ir alternatyvią strategiją naudojęs Sebastianas Vettelis finišavo ketvirtas. Vokietis įvairiose atkarpose pirmavo lenktynėse, tačiau greičiu nesugebėjo prilygti lyderiams.

Lenktynių pabaigoje užsidėjęs greičiau dilusias minkštąsias padangas, S.Vettelis dar bandė paspausti L.Hamiltoną, tačiau aplenkti brito nesugebėjo. Nors vokieties L.Hamiltoną vijosi maždaug trimis sekundėmis per ratą ir finišavo prilipęs prie jo bolido galo. Analogišką strategiją naudojęs Jensonas Buttonas finišavo tik šeštas.

REKLAMA
REKLAMA

Starte Lewisui Hamiltonui pavyko išlaikyti pirmąją vietą, tačiau jau po kelių ratų „Mercedes“ bolidų padangos susidėvėjo labai smarkiai. Penktame rate, starto finišo tiesiojoje jį aplenkė abu „Ferrari“ bolidai.

Šeštame rate įvyko avarija tarp Estebano Guitierezo ir Adriano Sutilo. Ilgiausioje tiesiojoje „Sauber“ pilotas neapskaičiavo stabdymo taško ir dideliu greičiu rėžėsi į A.Sutilo bolido galą. Abu lenktynininkai pasitraukė iš lenktynių.

Po pirmųjų sustojimų į rikiuotės vidurį nusiritę F.Alonso, L.Hamiltonas, K.Raikkonenas ir F.Massa sparčiai skynėsi kelią atgal į rikiuotės priekį, o F.Alonso jau keturioliktame rate pakilo į penktąją vietą. Po rato į boksus pirmajam sustojimui pradėjo sukti ir lyderiai N.Hulkenbergas bei S.Vettelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

15-ame rate M.Webberis lenkė Jeaną-Ericą Vergną, tačiau „Toro Rosso“ pilotas staiga užblokavo australui lenktyninę trajektoriją, ir jis įsirėžė į J.E.Vergno bolido šoną. „Toro Rosso“ apsisuko trasoje. M.Webberis grįžo į garažą pasikeisti priekinio sparno, tačiau sustojimo metu mechanikai nepriveržė jo rato, taigi australas išvažiavęs į trasą netrukus pasitraukė iš lenktynių.

Antrųjų sustojimų seriją dvidešimtame rate pradėjo F.Massa ir N.Rosbergas, tuo tarpu F.Alonso pranoko J.Buttoną ir susigrąžino lyderio poziciją. Abu pilotai į boksus paskuko po keturių ratų ir vėl užleido lyderio poziciją S.Vetteliui, tačiau F.Alonsui neprireikė daug laiko, kad pasivytų vokietį: ispanas į lyderio poziciją pakilo jau 29 rate.

REKLAMA

F.Alonso paskutinįjį sustojimą atliko likus penkiolikai ratų iki finišo, tačiau prieš sustojimą ispanas prieš S.Vettelį buvo įgijęs jau daugiau nei 19 sek. persvarą. Nors ispanas iš boksų išvažiavo už vokiečio, jis netrukus susigrąžino lyderio poziciją.

Likus šešiems ratams iki finišo boksuose paskutiniajam sustojimui apsilankė J.Buttonas, dar nenaudojęs minkštesniųjų padangų. Po rato į boksus nėrė ir S.Vettelis. Vokietis iš antrosios pozicijos nukrito į ketvirtąją vietą, praleisdamas į priekį K.Raikkoneną ir L.Hamiltoną. Tuo tarpu F.Alonso lenktynių pabaigoje sumažino tempą ir užtikrintai pasiekė finišo liniją, pelnydamas pirmąją pergalę šių metų sezone.

REKLAMA

Lenktynių rezultatai:

1. Alonso (3)

2. Raikkonenas +10.1 (3)

3. Hamiltonas +12.3 (3)

4. Vettelis +12.5 (3)

5. Buttonas +35.2 (2)

6. Massa +40.8 (3)

7. Ricciardo +42.6 (3)

8. di Resta +51.0 (3)

9. Grosjeanas +53.4 (3)

10. Hulkenbergas +56.5 (3)

11. Perezas +1:03.8 (2)

12. Vergne +1:12.6 (3)

13. Bottas +1:33.8 (3)

14. Maldonado +1:35.4 (3)

15. Bianchi +1 ratas (3)

16. Picas +1 ratas (3)

17. Chiltonas +1 ratas (3)

18. van der Garde +1 ratas (3)

Nefinišavo:

19. Rosbergas

20. Webberis

21. Sutilas

22. Gutierrezas

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų