REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 13 d. aplankyti Afganistane tarnaujančių Lietuvos karių atskridęs krašto apsaugos ministras Juozas Olekas pirmiausia susitiko su šalies pietuose dislokuotais Specialiųjų operacijų pajėgų eskadrono ir Kandaharo oro uoste tarnaujančiais Afganistano sraigtasparnių pilotus rengiančiais Lietuvos karinių oro pajėgų, Nacionalionio paramos elemento kariais.

REKLAMA
REKLAMA

"Atvykau padėkoti jums už tai, kad jūs kovinėje aplinkoje perduote savo patirtį afganistaniečiams. Jūsų profesionalumas, jūsų pasiaukojimas yra labai aukštai vertinamas ir afganistaniečių, ir koalicijos partnerių. Todėl galime tikėti, kad jūsų pastangų dėka saugumą už savo kraštą perduosime Afganistano nacionalinėms saugumo pajėgoms ir jos bus pajėgios jį užtikrinti", - kreipdamasis į Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgų karius sakė krašto apsaugos ministras.

REKLAMA

Krašto apsaugos minsitras taip pat susitiko su Lietuvos vadovaujamos Oro pajėgų mokymo grupės kariais, kurie dislokuoti Kandaharo oro uoste bei šiame oro uoste dislokauotais Nacionalinio paramos elelemento kariais, kurie rūpinasi Lietuvos karių logistiniu aprūpinimu Afaganistane.

Kartu su krašto apsaugos ministru Afganistane taip pat lankosi Seimo nacionalinio saugumo komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas ir šio komiteto narys Darius Petrošius, Užsienio reikalų komiteto narys Kęstutis Masiulis, Biudžeto ir finansų komiteto atstovas Andrius Palionis, kariuomenės vadovybės ir krašto apsaugos ministerijos atstovai. Su delegacija taip pat keliauja muzikos grupės "G&G Sindikatas" nariai, kurie surengs keletą koncertų Afganistane tarnaujantiems Lietuvos kariams.

Vizitą Afganistane planuojama baigti kitos savaitės pradžioje.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų