REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rūta Lankininkaitė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Apleisti pastatai kelia grėsmę žmonių gyvybei. Šįryt prispaustas gelžbetoninio bloko buvusioje Ukmergės gamyklos teritorijoje žuvo septyniolikmetis, įtariama, rinkęs metalą. Nebaigtas dar statyti, bet jau griūva ir Vilkaviškio sporto kompleksas. Dėl lėšų stygiaus jis gali būti nugriautas, nors rajono sportininkų treniruotėms patalpas savivaldybė priversta nuomoti kitur.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik dvidešimt metų statomą Vilkaviškio sporto kopmpleksą buvo bandoma gaivinti ne kartą. Paskutiniai statybos darbai čia vyko prieš penkerius metus: apšiltintas stogas, paklotos betoninės salės grindys, sumontuoti plastikiniai langai. Tačiau Vyriausybė užsitęsusioms statyboms baigti žadėjusi 8 milijonus litų, finansavimą išvis nutraukė.

REKLAMA

Sporto komplekso statybai išlesita daugiau nei 3 milijonai litų, du milijonai valstybės, kitos lėšos – savivaldybės biudžeto. Šalia sporto komplekso jau įrengti du aikštynai, parinkta vieta baseinui.

„Čia turėjo būti sporto salės kompleksas su trimis salytėmis. Mes turime labai Lietuvai žinomus tenisininkus 1-2 vieta Lietuvoje, dabar jie pas kelininkus nuomoja salę. Dviratininkams treniruočių salę katilinėje įruošėme – neturim normalios sporto salės“, – sako Vilkaviškio rajono vicemeras Algirdas Bagušinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Sporto kompleksui užbaigti reikia apie 20 milijonų litų, ir rajono vadovai kol kas mato tik vienintelį finansavimo šaltinį- išskaidžius projektą tikėtis lėšų iš 2014-2020 ES paramos. Jei ne, pastatas gali būti nugriautas ir statoma mažesnė sporto salė.

„Tik iš ES lėšų. Vargu, ar finansuos valstybė iš savo biudžeto. Pirmiausia turi įvertinti situzciją ekspertai. Ir turi jie tarti žodį, ar galima toliau tęsti statybas, ar griauti šitą sporto salę ir pastatyti mažesnę, kainuosiančią maždaug 1,2 mln. litų“, – sako Vilkaviškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Audrius Balbierius.

Tuo metu rajono sportininkų ir gyventojų treniruotėms patalpas savivaldybė priversta nuomoti, dažniausiai mokyklose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų