REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiais metais visas pasaulis mini genialaus operų kompozitoriaus Richardo Wagnerio 200-ąsias gimimo metines. 2013-uosius UNESCO paskelbė šio kompozitoriaus metais. Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras (LNOBT) balandžio 19–26 d. rengia R.Wagnerio (1813–1883 m.) muzikos savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Šventinės savaitės metu bus parodytos visos trys LNOBT repertuaro R.Wagnerio operos – „Valkirija“, „Skrajojantis olandas“, „Lohengrinas“, taip pat baletas „Tristanas ir Izolda“ pagal to paties pavadinimo operą. Teatro vadovas Gintautas Kėvišas pastebėjo, kad tiek daug R.Wagnerio kūrinių Lietuvos operos scenoje iki šiol nėra buvę. „Ketiname šią sukaktį paminėti svariai, dalyvaujant ir svetur dainuojantiems mūsų solistams“, – sakė G.Kėvišas.

REKLAMA

Spektakliuose diriguos Modestas Pitrėnas, Martynas Staškus ir Robertas Šervenikas. Dainuos iškiliausi Lietuvos ir kviestiniai solistai: Sandra Janušaitė, Kristian Benedikt (Vaidas Vyšniauskas), Sigutė Stonytė, Egidijus Dauskurdis, Laima Jonutytė, Audrius Rubežius ir kt.

Specialiai iš Vokietijos į R.Wagnerio savaitę atvyks lietuvių bosas-baritonas Almas Švilpa – jis dainuos Votaną „Valkirijoje“ ir Olandą „Skrajojančiame olande“. „Valkiriją“ papuoš šio pastatymo premjeroje 2007 m. Brunhildos vaidmenį sukūrusi Nomeda Kazlauskaitė-Kazlaus.

Krzysztofo Pastoro sukurtą baletą „Tristanas ir Izolda“ šoks visas LNOBT baleto žvaigždynas. Eimunto Nekrošiaus pastatyta „Valkirija“ įdomi ir tuo, kad tai – pirmoji režisieriaus opera Lietuvos scenoje. Naujausias iš savaitės spektaklių yra latvio Andrejo Žagaro sukurtas „Lohengrinas“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų