REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismas nutarė, kad Danguolė Raugalienė, davusį parodymus apie Sausio 13-osios įvykius per televizijos bokšto šturmą, kur šaudyta nuo stogų į susirinkusius žmonės, klydo.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos teismas panaikino žemesnės instancijos teismo sprendimą nubausti Danguolę Raugalienę beveik keturių tūkstančių litų bauda už melagingus parodymus ir nutarė, kad moteris kalbėdama teisme sąžiningai klydo.

REKLAMA

Teismas konstatavo, kad D. Raugalenė pasakojo tai, ką matė, tačiau netvirtino, kad būtent civiliai asmenys šaudė nuo stogų: "D. Raugalienė teigė mačiusi, kad šaudoma nuo stogų, tačiau nenurodė kas. Todėl galima spręsti, kad liudytoja Algirdo Paleckio kalbėjo tai, ką matė".

Teismas išteisino D. Raugalienę ir panaikino rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Posėdžiui pasibaigus moteris teigė esanti patenkinta nuosprendžiu: "Pagaliau atsižvelgta į visas aplinkybes. Juk buvau prie bokšto tada, kai nepažinojau A. Paleckio, atėjau ginti laisvės. Nejau galima mane vadinti išdavike ar valstybės kenkėja? Taip pat kaip ir visi susirinkusieji atėjau kviečiama sąžinės, o ne piktų kėslų ką nors apšmeižti".

REKLAMA
REKLAMA

D. Raugalienė tikino sakiusi, kad matė, kaip šaudoma nuo stogų: "Kas ten stovi - civiliai ar kariškai apsirengusieji - negalėjau matyti. Mačiau tik kulkų pėdsakus tamsoje".

Išteisinta A. Paleckio partijos "Frontas" atstovė paneigė melavusi teisme: "Kaip gi galėčiau tai daryti, juk daviau priesaiką dėl melagingų parodymų".

Anot moters, tai, kad kažkas šaudė nuo stogų į minią matė ne ji viena, o daugelis Karoliniškių gyventojų, kurie taip pat apklausti teisme.

Ar prokuroras skųs nuosprendį, kol kas neaišku, nes valstybės kaltintojas nuosprendžio paskelbime nedalyvavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nusivylę Vilniaus apygardos sprendimu atrodė salėje susirinkusieji Sausio 13-osios bendrijos nariai: "Toks teismo verdiktas dar labiau suskaldys žmones, o taip lengviau valdyti tuos, kurie nusivylė laisve. Manėme, kad Lietuva - teisinė valstybė, o pasirodo - ne visai. Įtariame, kad teismo sprendimas priimtas ne be naujojo Vidaus reikalų ministro, kuris priklauso A. Paleckio partijai, įsikišimo".

A. Paleckio partijos priešininkai tikisi, kad valstybės kaltintojas apskųs teismo sprendimą.

Pati D. raugalienė teigė niekada neatsisakys savo žodžių ir kitose instancijoje: "Ir Aukščiausiame Teisme kalbėsiu tą pati, jeigu reikės".

Motersi paneigė gandą, kad parodymus, jog kažkas šaudė nuo stogų, davė tik norėdama užimti vietą Vilniaus Taryboje.

Vilniaus miesto apylinkės teismas D. Raugalienę dėl melagingų parodymų teisme nuteiste keturių tūkstančių litų bauda.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų