REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugybė žmonių skrisdami lėktuvais laikosi kokių nors ritualų – persižegnoja, pasiima sėkmę nešantį talismaną ar leidžiantis būna užsimerkę tol, ko lėktuvas paliečia žemę.

Daugybė žmonių skrisdami lėktuvais laikosi kokių nors ritualų – persižegnoja, pasiima sėkmę nešantį talismaną ar leidžiantis būna užsimerkę tol, ko lėktuvas paliečia žemę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau vienas vyriškis nustebino net visko mačiusius savo bendrakeleivius: jis visas susivyniojo į plastikinį maišą, nes jo religija draudžia skristi virš kapinių, rašo Dailymail.co.uk.

REKLAMA

Šį neįprastą vaizdą nufotografavo vienas iš lėktuvo keleivių. Nuotraukoje matyti, kad vyras maiše dėvi tradicinę žydų kepuraitę – jarmulką, o kiti žmonės ištempę kaklus bando iš savo kėdžių pamatyti „susikokonavusį“ keistuolį.

Manoma, kad vyriškis greičiausiai yra žydas ortodoksas, priklausantis koenų atšakai – vyriškosios linijos senojo Izraelio šventikų palikuonims.. Jie, augodamiesi „netyrumo“, laikosi daugybės draudimų.

REKLAMA
REKLAMA

Koenams draudžiama lankytis kapinėse (išskyrus artimiausių giminaičių mirties atvejus) ir skristi virš kapinių, nes taip pernelyg suartėjama su mirtimi, o tai gali „užteršti“.

Negalėdami pasirinkti kito kelionės būdo, šios atšakos atstovai kaip kompromisą naudoja plastiko plėvelę – tikima, kad šitaip sukuriamas apsauginis barjeras.

Visgi neaišku, kaip žmogus tokiame maiše gali kvėpuoti, nes, anot žydų laikraščio „YatedNe'eman“, kokios nors iš anksto pradurtos skylutės panaikintų barjero. Anot straipsnio, nebent jei žydui ortodoksui lendant į maišą šis netyčia suplyšta, tuomet privalu laikytis tam tikrų kvėpavimo apribojimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl tokių ekstremalių įsitikinimų kyla ir nesklandumų: vėluoja skrydžiai ar dėl saugumo reikalavimų netgi tenka apsukti lėktuvus atgal. Akivaizdu, kad toks maiše susisukęs keleivis negalėtų pasiekti ir užsidėti deguonies kaukės, užsisegti ir atsisegti saugos diržo ir pavojaus atveju greitai pasišalinti iš lėktuvo.

Kai kuriems skrydžiams dėl tokių įsitikinimų netgi sudaromi specialūs maršrutai, kad būtų išvengta kapinių.

Nėra žinoma, kokios kompanijos orlaivyje skrido šis „plastikinis“ keleivis, bet tai greičiausiai „El Al“ maršrutas iš Tel Avivo – miesto, kurį supa gausybė kapinių.

REKLAMA

2001 „El Al“ uždraudė ultraortodoksams skrendant įsivynioti į maišus, nes tai pažeidžia skrydžių saugos reikalavimus. Pranešama, jog maždaug po metų viename „El Al“ lėktuvų kilo konfliktas tarp įgulos narių ir keleivio, kuris primygtinai užsispyrė susivynioti į plastiką. Nesutarimas baigėsi tuo, kad pilotas apsuko orlaivį ir grįžo į oro uostą.

Viena moteris taip pat padavė kompaniją į teismą, kai darbuotojai ją persodino į lėktuvo galą, nes religingas ultraortodoksas dėl savo įsitikinimų atsisakė sėdėti šalia jos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų