REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kaip panaudoti kiaušinių dėžutes?

Kiaušinių dėžutės – patogus daiktas ne tik vaikiškiems darbeliams, bet ir įvairiems buitiniams darbams atlikti. Jos puikiai tinka gabenti įvairius smulkius, trapius daiktus ir paprastai yra gaminamos iš perdirbto popieriaus. O šį popierių galima dar kartą panaudoti!

Kiaušinių dėžutės – patogus daiktas ne tik vaikiškiems darbeliams, bet ir įvairiems buitiniams darbams atlikti. Jos puikiai tinka gabenti įvairius smulkius, trapius daiktus ir paprastai yra gaminamos iš perdirbto popieriaus. O šį popierių galima dar kartą panaudoti!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daigams. Nukirpkite kiaušinių dėžutės dangtelį. Į kiekvieną skyrelį įberkite šiek tiek žemių – ir turėsite patogų konteinerį sėkloms daiginti. Kai sėklos sudygs, galėsite jas perkelti į lysvę, lovelį ar vazoną – tereikės iškirpto su visu popieriniu lizdeliu. Jis žemėje greitai suirs.

REKLAMA

Lesyklėlė. Nukirpkite kiaušinių dėžutės dangtelį. Pagrindo šonuose pradurkite 4 skylutes, per jas perverkite virvelę. Gausite patogią pakabinamą lesyklėlę. Į kiekvieną skyrelį iki pusės priberkite sėklų, trupinių ir pakabinkite medyje arba namų terasoje.

Dagtis kepsninei. Kiaušinių dėkliuko lizdelius iki pusės priberkite pjuvenų. Į karštą vandenį įmerkite karščiui atsparų indą ir ištirpinkite jame senų žvakių likučius. Šiltą vašką atsargiai užpilkite ant pjuvenų ir palaukite, kol atvės. Šis gaminys palengvins lauko kepsninės ar židinio uždegimo procesą: tereikės padėti prie malkų ir uždegti kraštelį.

REKLAMA
REKLAMA

Kalėdinių žaisliukų dėžutė. Kartoninė kiaušinių dėžutė idealiai tinka nedideliems stikliniams kalėdiniams žaisliukams laikyti. Beje, čia taip pat patogu saugoti spalvotų lempučių girliandas – yra vietos pačioms lemputėms, kad šios nesudužtų, ir skirtukų, aplink kuriuos galima patogiai suvynioti laidus, kad jie nesusipintų.

Detalių dėkliukas. Namuose remontuojant kokį prietaisą, įvairūs varžtai, veržlės ir kitos smulkios detalės netrunka susimaišyti. Kad taip nenutiktų, dėliokite juos į tuščius kiaušinių dėžutės lizdelius – ir surenkant prietaisą tikrai nepasimes pavienės detalės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žaislų karalystė. Jei jūsų vaikas žaidžia su konstruktoriumi, tikriausiai ir jums yra tekę vargti ieškant nežinia kur numestos smulkutės detalės. Kitą kartą pasiūlykite mažyliui jas sudėti į tuščią kiaušinių dėžutę – ir jam nebeteks verkšlenti, kad pasimetė automobiliuko ratas ar lempa. Taip pat čia galima laikyti lėlių batus, mažųjų princesių plaukų aksesuarus ir kt.

Ledukų laikiklis. Jei rengiate pikniką lauke ir norite gėrimus atvėsinti ledukais, kiaušinių dėžutė – tiesiog idealus vienkartinis dėklas: laikykite ją ant stalo uždarytą, ir ledukai tirps lėčiau, nei sudėti į atvirą dubenėlį.

REKLAMA

Monetų dėkliukas. Jei dalyvaujate mugėse, patogu turėti dėžutę su skyreliais grąžai skirtoms monetoms rūšiuoti. Tam puikiai tiks kiaušinių dėkliukas – prekybos procesas vyks sklandžiau!

Sportininkams mėgėjams. Žaidžiate golfą, stalo tenisą ar badmintoną? Tiek kamuoliukams, tiek plunksnelėms susidėti tiks kiaušinių dėžutė.

Dėžutė smulkmenoms. Jei reikia pervežti daug smulkių daiktų (pvz., persikraustant), smulkius papuošalus, kanceliarines priemones galite sudėti į kiaušinių dėžutę – niekas nesusimaišys, nesusipins, nepasimes didesnėse dėžėse ar krepšiuose.

REKLAMA

Piešiniams ir rankdarbiams. Jei darote rankdarbį, kurį reikia džiovinti, jums taip pat naudinga šalia turėti tuščią kiaušinių dėžutę. Ant jos galima padėti ar atrėmus pastatyti piešinį, ką tik nulakuotą dekupažo dirbinį ar kitą rankdarbį.

Kvapiosioms žvakėms. Ištirpinkite vašką dubenėlyje, įmerktame į karštą vandenį. Į lydytą vašką įlašinkite jums patinkančio eterinio aliejaus. Jei norite spalvingos žvakės, įmaišykite vaškinių kreidelių gabalėlių. Dagties virvelės galą pririškite prie mažos poveržlės ir įdėkite į kiaušinių dėžutės lizdo dugną. Dabar užpilkite vaško ir palaukite, kol atvės ir sustings. Beliko nuimti dėžutės kartoną – štai ir turite aromatinę žvakę!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pomidorams. Ar jums yra tekę sutrinti pomidorus, kai reikėjo juos nešti maišelyje su kitais produktais? Taip daugiau nenutiks, jei pomidorus nešite kiaušinių dėžutėje! Taip pat galite vežti slyvas, abrikosus. Be abejo, tokiu atveju būtina pasirinkti ne itin didelius vaisius.

Stalčiuje. Jei jūsų rašomojo stalo stalčiuje nuolat mėtosi sąvaržėlės, trintukai, smeigtukai ir kitos smulkmenos, jums tikrai reikia kiaušinių dėžutės! Nukirpkite dangtelį ir įdėkite dėžutę į stalčių – dabar jūsų kanceliariniai reikmenys turės nuolatinę vietą.

REKLAMA

Paletė. Tapote paveikslą? Plono plastiko kiaušinių dėžutė – ideali paletė, kurioje galima į valias maišyti guašo ar akrilinių dažų spalvas norint išgauti subtiliausius atspalvius.

Žaidimas. Norite dar vieno žaislo mažiesiems? Ant nukirptos kiaušinių dėžutės lizdų surašykite skaičius: 5, 10, 15, 20 ir kt. Padėkite dėžutę už kelių metrų. O dabar mėtykite mažą kamuoliuką ir skaičiuokite, kas surinks daugiau taškų. Žaidimas patiks ne tik jauniausiems šeimos nariams, bet ir į svečius užsukusiems draugams!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų