REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Permokos jau kapsi į gyventojų sąskaitas

Šią savaitę pasipildė kai kurių gyventojų piniginės. Tiems, kurie teisingai elektroniniu būdu pateikė pajamų mokesčio deklaracijas ir pasinaudojo gyventojų pajamų mokesčio lengvatomis, iki vakar pervesta beveik 36 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Iki penktadienio Panevėžio mieste ir rajone pajamas buvo deklaravę 22 tūkst. gyventojų. Be to, gauta daugiau nei 1 200 turto deklaracijų ir daugiau nei 7 000 prašymų skirti paramą pasirinktiems paramos gavėjams. Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Mokestinių prievolių departamento direktoriaus pavaduotojas Steponas Zeniauskas sako, kad daugiau nei 12 tūkst. panevėžiečių deklaravo norintys pasinaudoti mokesčių lengvatomis ir susigrąžinti apie 4,7 mln. litų sumokėto mokesčio, o 2 000 gyventojų patys turės į biudžetą sumokėti 1,2 mln. litų. Iki penktadienio daugiau kaip 3 000 panevėžiečių, kurie elektroniniu būdu teisingai užpildė deklaracijas, į sąskaitas pervesta 1,1 mln. litų. Pusketvirto tūkstančio Panevėžio rajono gyventojų, preliminariais duomenimis, nori susigrąžinti 1,4 mln. litų sumokėto mokesčio, o beveik 600 į biudžetą turės sumokėti 1,1 mln. litų. Iki penktadienio beveik tūkstančiui rajono gyventojų, elektroniniu būdu teisingai užpildžiusių deklaracijas, į sąskaitas buvo pervesta 300 tūkst. litų.

Teigiama, kad permokos grąžinamos pagal deklaracijos pateikimo laiką, pradedant nuo elektroniniu būdu pateiktų anksčiausiai, o pinigai sąskaitas pasieks kasdien, atsižvelgiant ir į biudžeto pajamas.

Daiva SAVICKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų