REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Prie Vyriausybės rūmų Vilniuje penktadienio rytą piketą surengė „Anykščių vyno" darbuotojai

Perdavęs anykštėnų skundus Finasų ir Žemės ūkio ministerijoms, Premjeras atsakymo iš jų dar negavo (papildyta 13:10)

Piketo dalyvių teigimu, kovo mėnesio pradžioje įvyko įmonės darbuotojų visuotinis susirinkimas, po jo išsiųstas kreipimasis Prezidentei, Vyriausybei ir Žemės ūkio ministerijai. Tačiau atsakymų iki šiol negauta.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes protestuojame dėl įmonės žlugdymo. Esame kreipęsi į savininkus Švedijoje. Jie sakė norintys įmonę parduoti ir ieškantys pirkėjo. Pastaruoju metu beveik visa gamyba perkelta į „Alitos“ gamyklą, o pas mus atleisti beveik visi darbuotojai. Norime, kad nebūtų naikinamas „Anykščių vynas", kuris gali dirbti savarankiškai, ir nebūtų naikinamos darbo vietos Anykščiuose“, – sakė įmonės profesinės sąjungos pirmininkė Alvyda Verikienė.

REKLAMA

Susitikti su piketuotojais išėjo Ministro pirmininko tarnybos atstovai, kuriems piketuotojai įteikė savo kreipimosi į valdžios institucijas kopiją.

Valdininkai stebėjosi, kad per mėnesį į protestuotojų kreipimąsi nebuvo atsakyta.

„Mes paėmėme pageidavimus, žiūrėsime kaip čia yra, ir aiškinsimės, kodėl nebuvo duotas atsakymas“, – portalo balsas.lt žurnalistams sakė Ministro pirmininko tarnybos atstovai.

Papildyta 13:10

„Po to, kai „Anykščių vyno“ atstovai įteikė valstybės institucijoms savo rezoliuciją, kovo 15 dieną Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius pavedė Finansų ir Žemės ūkio ministerijoms išnagrinėti padėtį AB „Anykščių vynas“ ir informuoti Anykščių rajono savivaldybės merą bei kitus pareiškėjus dėl galimų sprendimo būdų. Šios institucijos dar neatsakė nei mums, nei jiems“, – balsas.lt informavo Ministro Pirmininko tarnybos Komunikacijos departamento Atviros vyriausybės ir piliečių skyriaus patarėja Julija Šliažienė.

REKLAMA
REKLAMA

Jos teigimu, apie tai taip pat buvo pranešta piketuotojams. Pasak J. Šliažienės, ši informacija juos tenkino, ir piketuotojai iš V. Kudirkos aikštės patraukė link Prezidentūros.  

 - - - - -

Vėliau, po vidurdienio, piketo dalyviai ketina persikelti prie prezidentūros.

Anksčiau išplatintame pranešime rašoma, kad įmonės darbuotojai kreipėsi į šalies vadovus raštu, kuriame rašoma, kad Anykščių rajono dirbančiųjų žmonių profesinė sąjunga „Solidarumas“ ir bendrovės darbuotojai susirūpinę dėl AB „Anykščių vynas“ sužlugdymo ir darbo vietų sunaikinimo Anykščiuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes manome, kad, privatizavus įmonę „Anykščių vynas“, bendrovė specialiai vedama prie bankroto, nes įmonėje iš anksčiau dirbusių 840 darbuotojų liko tik 53. Todėl jie bus nepajėgūs užtikrinti bendrovės veiklos.“

Jie teigia esantys įsitikinę, kad bendrovė yra pajėgi dirbti. „Mes norime išsaugoti unikalius tautinio paveldo produktus, puoselėti savo senas vynų gaminimo tradicijas, toliau garsėti vieninteliu vyno keliu ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje, išsaugoti darbo vietas bei sezono metu papildomai sukurti naujų darbo vietų“, – rašoma pranešime.

Priminę „Alitos“ privatizavimo istoriją, pranešimo autoriai teigia, kad „žala, kuri buvo padaryta „Anykščių vynui“, taip pat turėtų būti kompensuojama darbuotojams, o lėšos panaudotos įmonės atgaivinimui.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų