REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Google“ šį mėnesį pateiks jos išmaniuosius akinius „Google Glass“ iš anksto užsisakiusiems ir 1 500 JAV dolerių už juos sumokėjusiems pirkėjams bandymams skirtą jų modelį „Explorer Edition of Glass“, pranešė telekompanija ABC.

REKLAMA
REKLAMA

Šie mikrokompiuterį, vaizdo kamerą ir specialius skaidrius LCD ekranėlius turintys akiniai gali vartotojams pateikti papildomą informaciją apie artimiausią jų buvimo vietos aplinką naudojant vadinamąją papildytos tikrovės (AR) technologiją. Pirmuosius išmaniųjų akinių bandytojus „Google“ atrinko tam skirtame konkurse, kurio dalyviai turėjo pateikti originaliausių idėjų, kaip ketina naudoti šią naujovę.

REKLAMA

Prieš dvi savaites „Google“ paskelbė 8 000 šio konkurso laimėtojų, jiems ir atiteks bandymams skirto „Explorer Edition of Glass“ modelio akinių partija. Bendrovė taip pat prieš kurį laiką inicijavo „Google Glass“ skirtų taikomųjų programų kūrimo programą ir kovo mėnesį pademonstravo kai kurias iš jų. Pasak „Google“ atstovų, iki šių metų pabaigos siekiama pateikti masinei rinkai skirtą išmaniųjų akinių modelį, kurį galės įsigyti visi norintys.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, artėjant „Explorer Edition of Glass“ pristatymui vis labiau stiprėja už privatumą kovojančių nevyriausybinių organizacijų susirūpinimas dėl tokio pobūdžio įrenginių naudojimo viešose vietose. Kai kurie JAV prekybos centrai, restoranų tinklai ir kitos komercinės įmonės pranešė traktuosiantys „Google Glass“ lygiai taip pat, kaip ir vaizdo kameras ar fotoaparatus. Ten, kur draudžiama fotografuoti ir filmuoti, lankytojai turės nusiimti ir „Google Glass“.

Šiame vaizdo siužete – vaizdas pro „Google Glass“ akinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų