REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas „Ryto temoje“ pasakojo apie savo užsienio keliones. Marselyje jis dalyvavo ES Viduržemio jūros šalių parlamentų pirmininkų konferencijoje, kurioje susirinko 42 valstybių atstovai. Paskui jis nuvyko į Briuselį, kur susitiko su NATO generaliniu sekretoriumi Andersu Foghu Rasmussenu.

REKLAMA
REKLAMA

Marselyje susirinkę politikai ir pareigūnai, anot V.Gedvilo, daugiausiai dėmesio skyrė Sirijos pilietiniam karui ir su tuo susijusiai pabėgėlių problemai. „Ten totali katastrofa“, – padėtį apibūdino Seimo pirmininkas.

REKLAMA

Jo teigimu, Pietų kaimynystės politikai ES skiria 4 kartus daugiau lėšų negu Rytų kaimynystės politikai. „Lietuva pirmininkaujant ES, vienas iš svarbiausių dalykų – Rytų kaimynystė “, – taip mūsų šalies prioritetus apibūdino Seimo pirmininkas, kalbėdamas apie ES santykių plėtojimą su Ukraina, Baltarusija, Moldova, Armėnija, Gruzija, Azerbaidžanu.

V.Gedvilo teigimu, NATO toliau tęs oro policijos misiją Baltijos šalyse. „Kaip visada skaudus klausimas yra finansavimas“, – pripažino Seimo pirmininkas, kalbėdamas apie Lietuvos indėlį į krašto apsaugą. Lietuva šiuo metu gynybai skiria 0,78 proc. BVP, nors NATO narės yra įsipareigoję tam skirti 2 proc. BVP.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes esame antra nuo galo valstybė“, – reziumavo Seimo pirmininkas, kalbėdamas apie NATO šalių išlaidas gynybai, skaičiojant BVP dalimi. V.Gedvilas informavo NATO generalinį sekretorių apie tai, kad Lietuvos Vyriausybė ketina iki 2016 m. padidinti išlaidas krašto apsaugai iki 1 proc. BVP.

Kalbėdamas apie šalies vidaus reikalus, V.Gedvilas komentavo Darbo partijos Seime užregistruotą įstatymų pataisas, pagal kurią politinės partijos ir religinės bendruomenės negali būti traukiamos baudžimojon atsakomybėn kaip organizacijos: „Jeigu padaro nusikaltimus kokie nors partijos nariai, neturi būti teisiama visa partija“. Jo nuomone, jeigu tokios pataisos būtų priimtos, tai neturėtų įtakos jau keleri metai vykstančiam Darbo partijos vadovų teismui dėl vadinamosios „juodosios buhalterijos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už dvigubą pilietybę pasisakančio V.Gedvilo nuomone, šią problemą galima išspręsti taisant įstatymus, nors Seimo pirmininkas nėra prieš referendumą šiuo klausimu.

V.Gedvilo teigimu, koalicija artimiausiu metu svarstys visos mokesčių sistemos pakeitimo klausimus, tarp kurių bus ir pensijų didinimas.

Seimo pirmininko nuomone, įstatymu visiškai uždraudžiant smurtą šeimose prieš vaikus, reikia pagalvoti apie saugiklius, kurie apsaugotų tėvus nuo piktnaudžiavimo įstatymu iš vaikų pusės.

„Aš nemanau, kad reikalingos kokios nors demonstracijos, išryškinant vieną ar kitą požiūrį į gyvenimą“, – svarstė Seimo pirmininkas apie teismo sprendimą, kuris Vilniaus savivaldybę įpareigoja iš naujo svarstyti vadinamųjų gėjų eitynių vietos klausimą.

„Aš kaip žmogus manau, kad tada šeimoms, kurios yra mūsų tradicinės lietuviškos šeimos, reikėtų irgi eitynes daryti – pademonstruoti, kokios yra mūsų tradicinės šeimos“, – „Laisvajai bangai“ sakė Seimo pirmininkas V.Gedvilas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų