REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neištikimybės tema labai aktuali tiek vyrams, tiek moterims. Juk niekas nenori jaustis apgaudinėjamas. Bet, visgi, kartais taip nutinka. Kodėl? Kaip? Už ką? – kyla daugybė klausimų. Svarstydami susikuriame nemažai klaidingų išvadų, dalis jų tapo mitais. Taigi, kas yra tiesa, o kas – melas?

REKLAMA
REKLAMA

Mitas #1: Žmonės būna neištikimi todėl, kad jie nesijaučia laimingi namie.

Dauguma moterų pripažįsta, jog tai tiesa. Tos, kurios bent kartą buvo neištikimo sako, jog tuo metu buvo nusivylusios savo draugyste ar santuoka ir laimės ieškojo meilužio glėbyje. Deja, vyrams nepasitenkinimas su esamu žmogumi – nėra būtina sąlyga būti neištikimiems. Yra nemažai tokių, kurie myli savo gyvenimo drauges ir nesiskundžia seksualiniu gyvenimu, ir, visgi, neatmeta galimybės, jog gali susigundyti „pasukti į kairę“. Tyrimas parodė, jog 56 procentai neištikimų vyrų pripažino, kad jų santuokos buvo labai laimingos. Su tuo sutiko tik 34 procentai neištikimų moterų.

REKLAMA

Mitas #2: Vyrai apgaudinėja dažniau nei moterys.

Taip galbūt ir buvo anksčiau, tačiau dabar neištikimybės mastai išsilygina. Kodėl? Moterys apgaudinėja dėl tų pačių priežasčių kaip ir vyrai: tai yra kažkas naujo, nepatirto, todėl ir traukia. Yra ir kitų priežasčių, kurių moterys neslepia: „romanas su kitu buvo kaip „apdovanojimas“ už tai, kad vyras neįvertinta manęs kaip žmonos, jo vaikų motinos, už tai, kad nesirūpina, negirdi ar ignoruoja“. Tokiu būdu pakeliamas savasis „ego“ (jau praėjo tos dienos, kai didžiausias savęs palepinimas buvo nusipirktas naujas lūpdažis ar apsilankymas grožio salone). Tiesa, moterys nėra tokios lengvabūdiškos kaip vyrai, ir dažniau jaučiasi kaltos, bet, iš kitos pusės, jos meluoja geriau ir įtikinamiau. Dar vienas nuginčijamas mitas – dažniausiai vyrai inicijuoja draugiškus santykius paversti nauju romanu. Psichologai nesutinka ir teigia, jog visgi moterys dažniau pastūmėja platoniškus santykius meilės link, o fantazijas perkelia į tikrovę.

REKLAMA
REKLAMA

Mitas #3: Romanai neatsiejami nuo sekso.

Iš dalies tai – tiesa. Juk uždraustas vaisius – saldesnis. Bet nebūtina su kažkuo permiegoti, kad galėtum tai pavadinti neištikimybe. Romanas su kitu žmogumi yra būdas gauti tai, ko trūksta esamoje draugystėje ar santuokoje. Bėda ta, jog ne taip lengva apibrėžti, ko būtent trūksta. Dažnai į šį klausimą negali atsakyti ne tas, kuris būna neištikimas. Kai kurie žmonės ieško to, ko neteko būdami vaikai, kiti bando atsigriebti už prarastą jaunystę. Treti apgaudinėja puikius partnerius vien todėl, jog idilė tiesiog pabodo. Taigi, ne viskas yra dėl sekso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mitas #4: Jei jus apgaudinėja, jis jūsų nemyli.

Tikėtina, tačiau tai dar nebūtinai tiesa. Visgi, tai reiškia, kad jis nepakankamai jus gerbia, nejaučia įsipareigojimų ir turi skirtingą vertybių sistemą nei jūs. Kai kurie žmonės geba puikiai atsiskirti seksą nuo meilės ir tai, jog fiziškai miega su kita, nepaveikia meilės jums. Apskritai, vyrai yra linkę turėti daugiau vien seksualinių ryšių nei jausmais grįstų santykių. Ir visgi, pagalvoti verta, ar norite būti su žmogumi, jei jūs taip skirtingai suvokiate meilę.

Mitas #5: Seksas su buvusiu partneriu – tai jokia išdavystė.

Kalbant apie neištikimybę, manyti, jog permiegojimas su buvusiuoju – nieko tokio - dažniausia klaida. „Juk tai nėra nauji santykiai, mes visa tai darėme ir anksčiau“, – bergždžiai teisinasi neištikimieji. Senus laikus vertėtų palikti praeičiai ir nesigręžioti atgal. Paprastai, nusiraminimo ieškojimas buvusio partnerio glėbyje, dabartinį skaudina labiau nei meilužis, kurio anksčiau nepažinojote.

REKLAMA

Mitas #6: Santykius galima apsaugoti nuo neištikimybės.

Galite sumažinti tikimybę, bet niekada negalima garantuoti, kad kuris nors iš judviejų „nepaslys“. Norint apsaugoti save nuo galimos neištikimybės, pirmiausia reikia susirasti tinkamą gyvenimo draugą. Svarbiausia, kad sutaptų jūsų moralės dalykai, vertybių sistema ir šeimos bei santykių modeliai. Jei mąstysite panašiai, noras „nuklysti į kairę“ bus mažesnis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų