REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Miuncheno „Bayern“ klubo futbolininkas Paulis Breitneris pasidalino mintimis apie lygų skirtumus, atsižvelgdamas į šio sezono komandų pasiekimus UEFA Čempionų lygoje, ir pareiškė, kad stipriausia pasaulio futbolo lyga dabar yra Vokietijos „Bundesliga“.

REKLAMA
REKLAMA

Šis sezonas Čempionų lygoje Anglijos „Premier“ lygos klubams susiklostė prastai, nes pirmą kartą nuo 1966 metų iki turnyro ketvirtfinalio nepavyko nužygiuoti nė vienai anglų ekipai, tuo tarpu dvi Vokietijos komandos pasiekė ne tik ketvirtfinalį, bet ir pusfinalį.

REKLAMA

„Anglijos „Premier“ lyga geriausia pasaulio futbolo lyga buvo iki 2009 metų, tačiau šis čempionatas dabar geriausiu būtų nebent kokioje Azijoje“, - savotiškai juokavo 61-erių metų buvęs futbolininkas, praleidęs „Bayern“ klube devynerius metus.

„Kiek Anglijos klubų nužygiavo iki ketvirtfinalio? Nulis. Todėl, kad anglų ekipos nustojo augti, o jų lyga nustojo tobulėti. Jie sėdi ant pinigų maišo ir galvoja, kad tai juos paverčia geriausiais pasaulyje, tačiau taip nėra!“.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirkdami žaidėjus anglų klubai net nesusimąsto ar jie patobulins jų klubą ir jų lygą. Jie tiesiog mėgina nupirkti ryškiai sužibėjusius žaidėjus vien tam, kad pritrauktų dėmesį į save. „Premier“ lygos era baigėsi. Dabar geriausia pasaulio lyga yra „Bundesliga“.

„Jei kalbame apie „Premier“ lygą, negalime nekalbėti apie „didįjį ketverą“. Dabar, be „Liverpool“ klubo, tai „didysis trejetas“. Tačiau ką tas trejetas pasiekia? Tiek Vokietijoje, tiek Ispanijoje yra tik po dvi labai stiprias komandas, bet jos įrodo savo jėgą Europoje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Futbolo lygis Vokietijoje nuolatos kyla, nes mes dirbame vardan to. Štai, pavyzdžiui, mūsų stadionai. Turime geriausius, pažangiausius ir patogiausius stadionus visame pasaulyje. Nuvykite į Angliją... Juokinga! Nuvykite į Ispaniją... Juokinga! Nuvykite į Italiją... O Dieve!“.

„Nuo 2006 metų, kai Vokietijoje vyko Pasaulio čempionatas, mes žinojome, kad turime labai daug ką patobulinti savo futbole. Dabar į kiekvienas rungtynes susirenka pilni stadionai, žmonės išprotėję dėl futbolo. Ir tai dar tobulės!“, - užbaigė P.Breitneris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų