REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią naktį Vilniaus rajone ties Buivydžių gyvenviete aplinkosaugininkai sulaikė tris sostinės gyventojus, kurie Neryje žvejojo draudžiamais tinkliniais įrankiais.

REKLAMA
REKLAMA

Brakonieriai jėga mėgino priešintis juos aptikusiems Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos inspekcijos pareigūnams, patruliavusiems šiuo metu visoje šalyje vykdomos akcijos „Lydeka-2013“ metu. Pažeidėjai grasino susidoroti, bandė panaudoti ašarines dujas, galiausiai siūlė kyšį.

REKLAMA

Aplinkosaugininkų iškviesti policijos pareigūnai pažeidėjus nuvežė į Vilniaus rajono policijos komisariatą. Jiems bus skirtos administracinės baudos, konfiskuoti brakonieriavimo įrankiai, pateikti ieškiniai žuvų ištekliams padarytai žalai atlyginti. Brakonieriams gresia ne tik administracinė, bet ir baudžiamoji atsakomybė – už pasipriešinimą ir kyšio siūlymą aplinkosaugos pareigūnams. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Galiu užtikrinti, kad joks pasipriešinimas aplinkosaugininkų neišgąsdins. Juolab, kad prireikus į pagalbą visuomet operatyviai atvyksta policijos pareigūnai. Taip pat manau, kad ir kyšiai aplinkosaugininkų nesuvilios“, – sako aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Ministro teigimu, keli pastaruoju metu viešumoje nuskambėję atvejai, kai brakonieriai bandė grasinti ar priešintis aplinkos apsaugos inspektoriams – tai indikatorius, rodantis, kad sustiprinta kova su pažeidėjais duoda laukiamų rezultatų.

„Pažeidėjai neberanda kitokių galimybių išsisukti nuo atsakomybės, todėl desperatiškai griebiasi kraštutinių priemonių – priešinasi arba siūlo kyšį. Aš tokiems galėčiau tik priminti, kad net kraštutinės priemonės nesuveiks, ir patarti labai paprastai. Jeigu nenori turėti problemų su aplinkosaugininkais, nesiimk neteisėtų veiksmų“, – konstatuoja ministras Valentinas Mazuronis.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų