REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Prie buvusios sinagogos Šilutės rajone kiaulės ausis prikalęs vyras pripažintas kaltu dėl tautinės nesantaikos kurstymo, jam skirta 5200 litų bauda.

REKLAMA
REKLAMA

Šilutės rajono apylinkės teismas konstatavo, kad 45 metų vyras, būdamas neblaivus, 2012 metų rugsėjo 26 dieną Švėkšnos miestelyje žinodamas tradiciją, kad žydai nevalgo kiaulienos tyčia, prie namo, kuriame yra buvusi sinagoga, išorinių lauko durų, vinimis prikalė dvi šviežias kiaulės ausis. Anot teismo, tokiu būdu jis viešai tyčiojosi ir skatino neapykantą prieš žydų tautybės asmenis.

REKLAMA

Kaltinamasis teisme tvirtino, kad taip pasielgė todėl, kad pastatas apleistas ir norėdamas į tai atkreipti dėmesį, bet ne todėl, kad įžeistų žydų tautybės asmenis.

Tačiau teismo, įvertinusio byloje esančius įrodymus, nuomone, kaltinamasis, būdamas vietos gyventoju ir puikiai žinodamas, kad pastate yra buvusi sinagoga ir taip elgdamasis, savo veiksmus buvo nukreipęs būtent prieš žydus, o ne pasipiktindamas dėl netvarkomo pastato.

Skirtą baudą vyras turi sumokėti per dešimt mėnesių nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.

Minėtas nuosprendis nėra įsiteisėjęs, jis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos apeliaciniu skundu gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui, skundą paduodant Šilutės rajono apylinkės teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų