REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išsikvietę ūkio ministrę Birutę Vėsaitę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai ketvirtadienį ketina aptarti ir šalies ūkio, ir energetikos reikalus.

REKLAMA
REKLAMA

"Bus klausimų ir iš Ūkio ministerijos atsakomybės srities, ir iš energetikos, nes jos vieši pasisakymai trikdo Vyriausybės veiklą energetikos srityje ir daro žalą," - BNS sakė konservatorius Jurgis Razma.

REKLAMA

Parlamentaras teigė, kad susitikimo metu bus keliamas klausimas dėl B.Vėsaitės tinkamumo eiti ministrės pareigas, nors kol kas nevyksta diskusija dėl interpeliacijos.

"Tiesmukiškai nesvarstėme to klausimo, bet frakcijos nariai kritiškų pastabų ne kartą reiškė", - sakė J.Razma.

B. Vėsaitė praėjusią savaitę pareiškė, jog Japonijos korporacijos "Hitachi" siūlytas atominės elektrinės reaktorius Lietuvai nereikalingas, o prieš "Gazprom" monopoliją nukreiptą trečiąjį Europos Sąjungos (ES) energetikos paketą dujų sektoriuje Lietuva galėjo įgyvendinti lėčiau.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, komentuodama šiuos ūkio ministrės pasisakymus apie energetiką, pareiškė, kad besiblaškantys ir skirtingai kalbantys Vyriausybės nariai kuria nepatikimos šalies įvaizdį.

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia pasitikintis ūkio ministre. Anksčiau jis teigė, jog Ministrų kabineto nariai negali daryti vienašališkų pareiškimų ir turėtų susilaikyti nuo asmeninių svarstymų ypač svarbiais energetikos klausimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų