REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Studentui, kuris policijai sakė daugelį metų fantazavęs apie žmonių žudymą peiliu, antradienį buvo pateikti kaltinimai dėl siautėjimo viename Teksaso bendruomenės koledže, per kurį buvo subadyta mažiausiai 14 žmonių, iš kurių daugeliui buvo sužalotas veidas ir kaklas, pranešė pareigūnai.

Studentui, kuris policijai sakė daugelį metų fantazavęs apie žmonių žudymą peiliu, antradienį buvo pateikti kaltinimai dėl siautėjimo viename Teksaso bendruomenės koledže, per kurį buvo subadyta mažiausiai 14 žmonių, iš kurių daugeliui buvo sužalotas veidas ir kaklas, pranešė pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Hariso apygardos šerifo biuro pranešime nurodoma, kad 20-metis Dylanas Quickas (Dilanas Kvikas) per savo išpuolį naudojo peilį nulaužiamais ašmenimis. Jis sakė tyrėjams, kad jau kurį laiką planavo ataką koledžų tinklui "Lone Star" priklausančiame komplekse, įsikūrusiame Hjustono priemiestyje Saiprese.

REKLAMA

Antradienio vakarą du kritinės būklės sužeistieji tebebuvo gydomi Hermano-Teksaso memorialinės ligoninės Traumų institute, sakė ligoninės atstovė Alex Rodriguez (Aleks Rodriges).

Bent vienos aukos kūne rasta peilio ašmenų nuolaužų, sakoma šerifo biuro pranešime. Ašmenų nuolaužų taip pat rasta nusikaltimo vietoje, o peilio korpusas buvo rastas D.Quicko kuprinėje, kurią jis turėjo suimant.

D.Quickui antradienio vakarą buvo pateikti kaltinimai dėl trijų užpuolimo sunkinančiomis aplinkybėmis atvejų. Kol kas neaišku, ar bus pateikti papildomi kaltinimai, o kaltinamasis pirmąkart stos prieš teismą ketvirtadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai antradienio vakarą buvo pastebėti įžengiantys į D.Quicko tėvų namus Hjustono viduriniosios klasės rajone. Prie namo stovėjo du automobiliai, įskaitant "Honda Accord", kurios valstybiniai numeriai buvo su užrašu "DYLAN." Kol kas neaišku, ar D.Quickas turi advokatą.

"Negaliu įsivaizduoti, kad galėjo nutikti tam jaunuoliui, kad jis šitaip pasielgtų. Jis buvo labai normalus", - sakė 48 metų Magdalena Lopez (Madalena Lopes), jau 15 metų gyvenanti kitapus gatvės nuo D.Quicko šeimos namo.

Pasak jos, D.Quickas visuomet su ja pasisveikindavo, kai susitikdavo išėję išnešti šiukšlių arba tvarkydami veją priešais namą. Kaimynė teigė, kad D.Quickas yra kurčias, o gatvėje, kurioje jis gyveno, yra įrengtas ženklas, perspėjantis vairuotojus, kad tame mūrinių kaimiško stiliaus namų kvartale gyvena neįgalus vaikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Negaliu patikėti, kad jis galėtų tai padaryti", - pridūrė M.Lopez.

Šis incidentas prasidėjo antradienį apie 11 val. 20 min. vietos (19 val. 20 min. Lietuvos) laiku. Po jo bent 12 žmonių buvo išvežti į ligoninę, o keli kiti atsisakė, kad jiems būtų suteikta pagalba įvykio vietoje, sakė koledžo "CyFair" savanorių ugniagesių departamento atstovas Robertas Rasa.

20-metė Diante Cotton (Dajant Koton) pasakojo, kad sėdėjo kavinėje su draugais, kai įbėgo viena mergina, susiėmusi už kaklo ir šaukdama: "Jis bado žmones!"

D.Cotton sakė nemačiusi tos merginos sužalojimų, tačiau išėjusi į lauką su draugais pamatė apie šešis žmones, kuriems buvo supjaustyti veidai ir kaklai, sodinami į greitosios pagalbos automobilius ir sraigtasparnius.

REKLAMA

Michelle Alvarez (Mišel Alvares) sakė dienraščiui "Houston Chronicle", kad matė užpuoliką, bėgantį prie kitų studentų, ir mėgino atsitraukti. Mergina teigė netgi nepajutusi, kai jis brūkštelėjo jai peiliu.

"Jis pribėgo, taikydamasis man į kaklą, o aš mėginau pasitraukti iš kelio", - aiškino jis.

Hariso apygardos šerifas Adrianas Garcia (Adrianas Garsija) sakė, kad iš skambučių pagalbos telefonu pareigūnai suprato, jog "studentai arba fakulteto darbuotojai aktyviai reaguoja į pastangas sutramdyti tą asmenį."

"Labai didžiuojamės tais žmonėmis, tačiau džiaugiamės, kad niekas nebuvo sunkiau sužeistas nei yra dabar", - pažymėjo A.Garcia.

REKLAMA

Žiniasklaida ir policijos pareigūnai užplūdo ramų rajoną, kuriame gyvena D.Quicko šeima, esantį už maždaug 16 kilometrų nuo koledžo. Keli kaimynai jį apibūdino kaip ramų vaikiną, ir pažymėjo, jog jis iš pažiūros neturėjo daug draugų bei dažniausiai leisdavo laiką namuose - nebent dirbdavo kartu su tėvais savo kieme.

Šalia Quickų šeimos gyvenantis Michaelas Lincolnas (Maiklas Linkolnas) pasakojo, kad įtariamasis buvo draugiškas.

"Išėjęs į lauką, jis man sakydavo: "Sveiki, kaimyne, kaip sekasi?", - teigė vyras.

Jis pridūrė, kad D.Quickas niekada nebuvo agresyvus, todėl jam pateikti kaltinimai kelia didelę nuostabą.

"Jis daugiausia būdavo namuose, nebent dirbdavo kieme", - sakė M.Lincolnas.

Ši ataka buvo įvykdyta praėjus trims mėnesiams po išpuolio kitame "Lone Star" koledže, per kurį buvo pašauti du žmonės. Įtariamajam buvo pateikti kaltinimai dėl užpuolimo sunkinančiomis aplinkybėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų