REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po metų – 2014 m. balandžio mėn. – „Microsoft“ sustabdys atnaujinimų diegimą „Windows XP“ platformai bei „Office 2003” biuro programų rinkiniui. Vis dar su „Windows XP“ platforma dirbančios įmonės turėtų suskubti ir pereiti prie naujų, šiuolaikinius verslo poreikius atitinkančių operacinių sistemų – „Windows 7” ar „Windows 8”, sakoma bendrovės pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

„Windows XP” operacinę sistemą vartotojai vertino kaip patikimą ir stabilią, ji buvo sukurta prieš dešimt metų ir tuo metu puikiai atitiko vartotojų lūkesčius, verslo poreikius ir gyvenimo ritmą. Tačiau šiandien gyventojų ir verslo poreikiams reikalingi nauji sprendimai. Naujoji „Windows 8” operacinė sistema atveria įmonėms naujas galimybes – kurti ir diegti sprendimus, kurie leidžia sparčiau vykdyti užsakymus, konkuruoti tarptautinėse rinkose, būti arčiau savo kliento ir dar geriau suprasti jo poreikius, – sako „Microsoft“ rinkodaros vadovas Baltijos šalims Aleksandras Golod. – Įmonės, kurios jau yra atnaujinę savo operacines sistemas jau šiandien kuria pažangesnius verslo sprendimus, sparčiau ir efektyviau integruoja savo informacines sistemas bei suteikia galimybę savo darbuotojams dirbti lanksčiau ir dar efektyviau pasiekti savo klientą“.

REKLAMA

Pasak ATEA IT sprendimų projektų vadovo Rimo Kareivos, svarbu, kad įmonės jau dabar pradėtų spręsti savo IT sistemų perkėlimo į „Windows 7“ ar „Windows 8“ klausimą. „Noriu pastebėti, jog didesnių įmonių perėjimas prie kitos operacinės sistemos gali užtrukti, nes dažniausiai įmonės būna susigyvenusios su savo technologijomis, sukūrusios savus verslo sprendimus konkrečiai operacinei sistemai – šiuo atveju „Windows XP“. Kuo daugiau tokių sprendimų sukurta, tuo anksčiau įmonės turėtų suskubti ir suplanuoti perėjimą į kitą operacinę sistemą. Priešingu atveju įmonės gali susidurti su saugumo klausimais, o pereiti prie naujesnės ir tuo pačiu saugesnės operacinės sistemos neleis tebevykstantys verslo sprendimų perprogramavimo ir migravimo darbai“, – komentuoja Rimas Kareiva.

Pasak Aleksandro Golod, kadangi „Windows XP“ atnaujinimai nuo kitų metų balandžio nebebus vykdomi, tad programos, kurios iki šiol buvo specialiai pritaikytos šiai platformai, pareikalaus daugiau išlaikymo kaštų. „Atkreipčiau dėmesį ir į tai, kad nemaža dalis naujausių programų kūrėjų nenumato „Windows XP“ platformos, kaip palaikančios jų programas, tad kai kurie verslo įrankiai gali būti jau dabar tiesiog neprieinami”, – sakė Aleksandras Golod.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų