REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apygardos valdyba kartu su Kauno apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl projektavimo, teritorijų tvarkymo ir kitus darbus atliekančios Kauno bendrovės direktorės E. M., pasisavinusios beveik 300 tūkst. Lt, ir apgaulingo bendrovės apskaitos tvarkymo, dėl kurio darbuotojams neoficialiai buvo išmokėta ne mažiau kaip 170 tūkst. Lt atlyginimų rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovėje ne tik direktore, bet buhaltere ir kasininke dirbusi E. M., tvarkydama bendrovės buhalterinę apskaitą, galėjo nekontroliuojamai naudoti pinigines lėšas. Tyrimo metu atkleista, kad kaltinamoji E. M. iš bendrovės sąskaitos į savo asmeninę sąskaitą pervedė ir iš bendrovės kasos paėmė nemažas grynųjų pinigų sumas. Paskaičiuota, kad beveik 300 tūkst. Lt bendrovės lėšų vadovė paėmė be jokių dokumentų ir, kaip įtariama, juos pasisavino.

REKLAMA

Atlikdami ikiteisminį tyrimą FNTT Kauno apygardos tyrėjai bendradarbiavo su Kauno apskrities VMI specialistais ir išsiaiškino, kad bendrovės direktorė, siekdama išvengti mokesčių, į pridėtinės vertės mokesčio deklaracijas įtraukė melagingus duomenis. Atliekant tyrimą apskaičiuota, kad, pateikusi neteisingus duomenis, projektavimu ir teritorijų tvarkymu užsiimanti Kauno bendrovė iš viso nesumokėjo daugiau nei 165 tūkst. Lt PVM.

REKLAMA
REKLAMA

Aiškindamiesi bendrovės šimtatūkstantinių lėšų pasisavinimą, sukčiavimą PVM srityje, FNTT Kauno apygardos tyrėjai atskleidė, kad kelerius metus bendrovės direktorė daliai darbuotojų (dažniausiai einantiems vadovaujamas pareigas, t. y. projektų, statybų darbų vadovams), be pagrindinio atlyginimo, dar mokėjo papildomą darbo užmokestį vokeliuose. Tyrimo metu suskaičiuota, kad 6 darbuotojams iš viso sumokėta daugiau nei 170 tūkst. Lt neoficialaus atlyginimo, o didžiąją dalį šios sumos gavo direktorės sutuoktinis, dirbęs žmonos vadovaujamoje bendrovėje.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui. Už įvykdytas nusikalstamas veikas Kauno bendrovėje direktore, buhaltere ir kasininke dirbančiai E. M. gresia laisvės atėmimo bausmė iki 10 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų