REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Prienų „Prienų“ (15/4) ekipai nepavyko sukurti dar vienos sensacijos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybėse. Itin svarbiose reguliariojo sezono rungtynėse Virginijaus Šeškaus auklėtiniai savo aikštelėje 67:77 (18:24, 13:16, 18:27, 18:10) nusileido Kauno „Žalgirio“ (10/1) komandai.

Prienų „Prienų“ (15/4) ekipai nepavyko sukurti dar vienos sensacijos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybėse. Itin svarbiose reguliariojo sezono rungtynėse Virginijaus Šeškaus auklėtiniai savo aikštelėje 67:77 (18:24, 13:16, 18:27, 18:10) nusileido Kauno „Žalgirio“ (10/1) komandai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po šių rungtynių situacija turnyro lentelėje išliko nepakitusi. Kauniečiai ir toliau pirmauja šalies čempionate, o prieniškiai užima antrąją poziciją.

REKLAMA

Joanas Plaza išliko ištikimas savo strategijai ir LKL rungtynes pradėjo su jauniausiu „Žalgirio“ penketu. Aktyviausiai iš jo žaidė Adas Juškevičius, per 4 minutes surinkęs 7 taškus. Dvitaškį po puikios gynybos ir Mindaugo Kuzminsko perimto kamuolio pridėjo ir Vytenis Lipkevičius, bet pirmuosius 8 „Prienų“ taškus pelnęs Artūras Milaknis neleido svečiams atitrūkti (9:8). Į aikštę žengęs Marko Popovičius perėmė kamuolį ir greitajame puolime surado J.Foote‘ą, o po šio dar vieno perimto kamuolio pasižymėjo ir Donnie McGrathas – 13:10. Tada A.Milaknio ir S.Vene vedini prieniškiai spurtavo 8:0 ir šeimininkai pirmavo 18:13. Reaguodami į tai žalgiriečiai surengė savo atakų škvalą. Kšištofui Lavrinovičiui sumetus baudas D.McGrathas per keletą sekundžių perėmė kamuolį, perdavė jį M.Popovičiui, kuris smeigė tritaškį. Dar porą kartų gerai apsigynę žalgiriečiai po krepšiu išnaudojo Darjušą Lavrinovičių, o greitą antpuolį dvitaškiu su pražanga užbaigė M.Popovičius. Jis baudą prametė, bet kamuolį atsikovojęs K.Lavrinovičius vainikavo spurtą 11:0. Po pirmojo kėlinio „Žalgiris“ buvo priekyje 24:18.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmąją antrojo kėlinio ataką rezultatyviai užbaigė D.Lavrinovičius, tačiau po to daugiau nei 3 minutes svečių puolimas buvo bedantis (26:22). Tylą nutraukė 5 taškus iš eilės pelnęs Rimantas Kaukėnas, po krepšiu kertantį Mario Delašą surado M.Popovičius ir Kauno komanda pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą (33:22). Ją gan greitai likvidavo Arnas Labuckas (29:33), bet nors ir dažnokai klysdami žalgiriečiai neleido varžovams galutinai perimti iniciatyvos. Iš vidutinio nuotolio taikliai atakavo A.Juškevičius, po krepšiu pranėrė V.Lipkevičius, tritaškį pataikė D.McGrathas ir po 20 minučių žaidimo „Žalgiris“ pirmavo 40:31.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmoje rungtynių pusėje nė karto į krepšį nemetęs M.Kuzminskas trečiąjį kėlinį pradėjo 4 metimais, iš kurių du buvo taiklūs, o netaiklius pataisė J.Foote‘as ir A.Juškevičius – 48:38. Vaikiškos žalgiriečių klaidos kurį laiką vėl leido šeimininkams kvėpuoti į nugaras (44:50), bet ir mūsiškiai dažnai perimdavo kamuolius. Po tokių epizodų ir D.McGratho bei K.Lavrinovičiaus perdavimų pasižymėjo R.Kaukėnas ir M.Popovičius. Atsikovojęs kamuolį puolime savo sąskaitą atidarė ir Robertas Javtokas, 5 taškus vėl pridėjo R.Kaukėnas ir „Žalgiris“ atsiplėšė 59:46. Iki kėlinio pabaigos kauniečiai dar labiau padidino pranašumą, kai R.Javtokas drąsiai metė iš vidutinio nuotolio, o K.Lavrinovičius surinko 6 taškus – 67:49.

REKLAMA

Lyg patikėję, kad jau atliko visą darbą svečiai ketvirtajame kėlinyje pateko į duobę. Per 6 minutes vienintelį dvitaškį įmetė D.Lavrinovičius, užtat statistikos grafas papildė 4 netaiklūs tritaškiai ir dar 4 klaidos. Per pusę to laiko A.Milaknis pelnė 8 taškus, tritaškį smeigė A.Labuckas ir „Prienai“ priartėjo iki 62:69. Tuomet jau šeimininkai pro šalį sviedė 5 tolimus metimus, kol galiausiai taškų badą nutraukė vieną baudą įridinęs M.Popovičius ir greitos atakos metu užnugarį pasaugojęs K.Lavrinovičius. Intrigą galutinai panaikino M.Kuzminsko baudų metimai ir Kšištofo tritaškis – 77:67.

„Prienai“: A.Milaknis 22 (dvitaškiai 5/8, tritaškiai 3/6), A.Labuckas 15 (5 atk. kam., 3 per. kam.), G.Orelikas 8 (tritaškiai 1/8).

„Žalgiris“: K.Lavrinovičius 15 (baudos 6/6, 7 atk. kam.), K.Kaukėnas 12, A.Juškevičius 11 (dvitaškiai 4/5), M.Popovičius 8 (5 rez. perd.).

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų