REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Pokrizinė ekonomika atneša didelių ekonominių ir finansinių iššūkių visoms Europos valstybėms įskaitant ir Lietuvą. Buvusios finansų ministrės Ingridos Šimonytės teigimu, svarbiausia pasiruošti kitai ekonominei krizei, kuri tikrais ateis.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdama Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (TSPMI) surengtoje diskusijoje apie pokrizinę ekonomiką I. Šimonytė pabrėžė, kad 2009 ir 2010 metais stengiantis suvaldyti jau įsibėgėjusią ekonominę krizę planuoti veiksmai buvo ne tik kritikuojami, bet ir neatnešė norėtų rezultatų.

REKLAMA

„Už 2010 metų sprendimus mane kai kas tikriausiai norėtų areštuoti. [...] Jei kalbėtum su žmonėm ilgai, jie gal ir suprastų. Kalbėdami apie ekonominės krizės valdymą 2009-2010 metais, turime omeny problemos sprendimą, kai problema jau buvo didelė. Tačiau ją spręsti trūko politinės valios. Tikiuosi, bus geriau pasiruošta kitai krizei, kuri tikrai ateis. Būtinas konsensinis sprendimas. Norėčiau, kad tada būtume daugiau kalbėję su opozicija ir kitais svarbiais politiniais veikėjais, bet tuomet atrodė, kad kiekvienas žiūri tik savo reikalų“.

TSPMI susirinkę Islandijos ir Lietuvos politikai ir mokslininkai diskutavo Šiaurės ir Baltijos valstybių situaciją pokrizinėje ekonomikoje. Jų teigimu, svarbiausia suvokti, kad gebėjimas susitvarkyti su krizės padariniais pirmiausiai priklauso nuo šalies ekonominio valdymo.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų