REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Informacinės visuomenės plėtros komiteto pirmininkas Mindaugas Bastys parlamentui pristatė Seimo nutarimo „Dėl Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininko ir pavaduotojo paskyrimo“ projektą (Nr. XIIP-3990), kuriuo siūloma Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininku paskirti pedagogą, muzikologą, teisininką Edmundą Vaitekūną, pirmininko pavaduotoju – režisierių, buvusį parlamentarą Joną Korenką rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Po pristatymo Seimo nutarimo projektas bus svarstomas Seimo statuto nustatyta tvarka, numatomi kandidatų susitikimai su Seimo frakcijomis. Pagrindiniu komitetu projektui svarstyti paskirtas Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas, papildomas – Informacinės visuomenės plėtros komitetas. Preliminari projekto svarstymo Seimo posėdyje data – balandžio 25 d.

REKLAMA

Pagal Visuomenės informavimo įstatymą Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininką ir jo pavaduotoją bendru Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto ir Informacinės visuomenės plėtros komiteto teikimu iš Komisijos narių dvejų metų laikotarpiui skiria ir atleidžia Seimas. Kol komisijos pirmininkas nėra paskirtas, jo pareigas eina vyriausias pagal amžių komisijos narys. Asmuo negali būti komisijos pirmininku ilgiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija – nepriklausoma Seimui atskaitinga Lietuvos Respublikos jurisdikcijai priklausančių radijo ir (ar) televizijos programų transliuotojų, retransliuotojų ir užsakomųjų visuomenės informavimo audiovizualinėmis priemonėmis paslaugų teikėjų veiklą reguliuojanti ir kontroliuojanti institucija. Komisija dalyvauja formuojant valstybės audiovizualinę politiką. Ji yra Seimo ir Vyriausybės ekspertė radijo, televizijos programų transliavimo ir retransliavimo bei užsakomųjų visuomenės informavimo audiovizualinėmis priemonėmis paslaugų klausimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų