REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno valdžia antradienį nepriėmė sprendimą, ką daryti su Kauno "Žalgirio" arenos koncesija, tačiau neatmeta galimybės sutartį nutraukti.

REKLAMA
REKLAMA

"Net ir šiandien negalėčiau pasakyti, kuriuo keliu pasuksime - nuo to, kad koncesininkas ištaiso visus pažeidimus, iki to, kad nutraukiama sutartis ir savivaldybė ne konkurso būdu pasirenka operatorių", - antradienį po tarybos kolegijos posėdžio žurnalistams sakė meras Andrius Kupčinskas.

REKLAMA

Jo teigimu, viena priežasčių, kodėl neskubama nutraukti koncesijos sutarties - Kauno "Žalgirio" krepšinio klubas, priklausantis tai viešajai įstaigai Kauno "Žalgirio" rėmėjas, su kuria sudaryta ir arenos koncesijos sutartios

"Mes esame pasirengę priimti ir nepopuliarius sprendimus, tiesiog žiūrime į ateitį ir kaip klostytųsi kitas sezonas ir "Žalgirio" komandai. Nenorime padaryti veiksmo A ir nežinoti veiksmo B. Lengviausia būtų direktoriui priimti įsakymą. Bet norisi būti užtikrintiems, kad "Žalgirio" klubas net ir tokioje nepavydėtinoje situacijoje turės galimybes, tiesiame ranką komandai", - kalbėjo A.Kupčinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius teigė, kad nutraukus koncesijos sutartį Kauno "Žalgirio" arenos operatoriumi ne konkurso tvarka būtų galima paskirti S.Dariaus ir S.Girėno sporto centrą. Anot vicemero, pagal dabar matomą situaciją, sutarties nutraukimas atrodo kaip geriausias sprendimas.

"Jeigu reikėtų šiandien priimti sprendimą, tai aišku, būtų geriausias variantas - nutraukei ir pavedei S.Dariaus ir S.Girėno sporto centrui operuoti. Bet kaip ir meras sako - mes dar turime laiko pasižiūrėti į skaičius - gal kažko nematome, kažko nežinome", - teigė S.Buškevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauno savivaldybės tarybos kolegija antradienį uždarame posėdyje sprendė dėl "Žalgirio" arenos, kurios akcijos areštuotos, koncesijos sutarties. Savivaldybės atstovų teigimu, koncesininkas yra padaręs ne vieną sutarties pažeidimą.

"Su Kauno arena savivaldybė sutarties neturi. Tai yra operatorius, kuris vykdo koncesijos sutartį. Mes pamatėme tam tikrus judėjimus: tiek didinant įstatinį kapitalą, tiek ir keičiant Kauno "Žalgirio" rėmėjo dalininkus. Taip pat yra pastebėta, kad yra nutrūkusi garantija, kurią suteikęs Ūkio bankas ir ta garantija nėra atnaujinta. Tai keletas iš tokių pažeidimų, kurie kelia susirūpinimą", - teigė A.Kupčinskas.

REKLAMA

Anksčiau sakęs, kad savivaldybės administracija sprendimą turėtų priimti dar šią savaitę, meras dabar svarstė, kad sprendimo priėmimas galėtų ir užtrukti.

Kauno arena įkurta Kauno "Žalgirio" arenos valdymui pagal Kauno miesto savivaldybės ir konsorciumo, kurį sudaro " Kauno Žalgirio rėmėjas" bei bankrutuojanti asociacija Kauno futbolo ir beisbolo klubas, 2010-ųjų pradžioje pasirašytą koncesijos sutartį.

Pagal ją Kauno arena 25 metus turi teisę naudoti ir prižiūrėti arenos pastatą, kuris išlieka Kauno savivaldybės nuosavybe, o savivaldybė kasmet bendrovei moka 2,5 mln. litų (be PVM) koncesijos mokestį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų