REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Šis Antradienis! Jame sprendžiamas principinis klausimas. Laikas daryti STOP patyčioms valstybėje! Daug žmonių, kurie dar turi ryšį su savo sąžine, ateis į aikštę prie Seimo , kad pasakytų: STOP NETEISINGUMUI!“ – tokiais žodžiais mitingo išvakarėse buvo kviečiami buvusią teisėją Neringą Venckienę palaikantys žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 13.10 val.)

Per mitingą buvo prisiminta mergaitės perdavimo biologinei motinai Laimutei Stankūnaitei istorija. Taip pat akcentuoti velionio Drąsiaus Kedžio laiškai teisėtvarkos pareigūnams, į kuriuos nebuvo atkreiptas tinkamas dėmesys.

REKLAMA

Minia reikalavo, kad mažametei mergaitei būtų suteikta teisė pasimatyti tiek su N. Venckiene, tiek su seneliais.

Viena aktyvi senolė pareiškė, kad visa Garliavos ir pedofilijos istorija yra dviejų mafijų konfliktas, kurio atomazga suplanuota prieš keletą metų: „Prokurorai vis tiek padarys taip, kaip buvo nuspręsta prieš ketverius metus.“

Susirinkę žmonės pabrėžė, kad valstybė be tiesos virsta kalėjimu. N. Venckienė padrąsinta tokiu plakatu: „Neringa, tiesos ieškantys su tavimi...“

REKLAMA
REKLAMA

Mitingas apie 13 val. baigėsi. Dalis žmonių patraukė namo, o kiti užsuko į Seimą, kur vyksta svarstymas dėl N. Venckienės neliečiamybės.

(Papildyta 12.50 val.)

Prie Seimo, arčiau Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos, susirinkę N. Venckienės šalininkai mitingą pradėjo nuo poezijos. Sutapimas ar ne, tačiau buvo cituojami tik vakar Antakalnio kapinėse palaidoto poeto ir eseisto Marcelijaus Martinaičio žodžiai.

Aršius scenoje pasisakančių žmonių žodžius kone kas kelias akimirkas vis nutraukdavo minios skanduojami žodžiai: „Gėda! Gėda! Gėda!“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valdžios atstovai tiesiai šviesiai buvo išvadinti melagiais. Piktų žodžių lavina kliuvo ir konkretiems asmenims. Melagiais išvadinti Andrius Kubilius, Algirdas Butkevičius, šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė.

(Papildyta 12:11)

Prie Seimo susirinko apie 300 palaikančių N. Venckienę žmonių, daugiausia – vyresnio amžiaus. Piliečiai atėjo apsiginklavę daugybe plakatų. Kaip ir įprasta, reikalaujama tiesos, skanduojama „STOP pedofilijos triumfui“.

Mitingo pranešėjai akcentavo Lietuvos siekį atsisakyti smurto, buvo priekaištaujama, kad valstybė yra tik plėšikų gauja ir raginama atsibusti.

REKLAMA

Keletas žmonių atėjo nešini šalies trispalvėmis. Mitingo leidimas buvo gautas, o, anot budinčių pareigūnų, jokių incidentų neįvyko.

Šiuo metu toliau yra sakomos kalbos, susijusios su velionio Drąsiaus Kedžio mažamete dukra.

Seime šiandien bus sprendžiamas N. Venckienės teisinio imuniteto panaikinimo klausimas. Laikinai sudaryta Seimo tyrimų komisija pritarė, kad „Drąsos kelio“ lyderė būtų patraukta baudžiamojon atsakomybėn. Toliau laukiama Seimo verdikto...

N. Venckienę palaikantys žmonės prieš šios dienos mitingą skelbė: „Kol mūsų galingieji laužo galvas, kaip pridengti savo niekšybes, kviečiu visus burtis antradienį 12 val. prie Seimo. Kad dar kartą ištarti NE melui, klastom, patyčiom, žmogaus išnaudojimui. Ateikime visi kas galime, kad pasakyti, kad mes gyvi, mes už tėvynę, už jos kalbą, grožį, žemę, tyrą vandenį, už tiesą, už žmogų!“

REKLAMA

Bijo provokacijų

N. Venckienės šalininkai mitingo išvakarėse išplatino dar vieną pranešimą: „Viešoje erdvėje sklinda informacija, kad per balandžio 9 dienos mitingą galimos provokacijos. Gerbiami mitingo dalyviai, atkreipiame jūsų dėmesį, kad mitingo metu tvarką prižiūrės žaliaraiščiai. Todėl prašome būti budriems, pastebėjus provokatorius, juos apsupti ir iškviesti policijos pareigūnus, kad šie juos pašalintų iš mūsų tarpo, tačiau jokiu būdu nebandyti juos tramdyti patiems, nesileisti su jais į jokias kalbas, diskusijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Besielgiančius kitaip, laikysime provokatoriais taip pat. Jei kas jaučiate, kad nesugebėsite išlaikyti įtampos ir jums neužteks santūrumo, geriau visai pasišalinkite. Mūsų reikalavimai teisingi, teisybė mūsų pusėje, todėl mitingo metu svarbu išlaikyti rimtį. Būkime atkaklūs savo reikalavimuose, tačiau susikaupę ir santūrūs. Mūsų mitingas - tai taikus pilietinio nepaklusnumo aktas, bet ne riaušės. Tikimės jūsų supratimo ir palaikymo.“

Taip pat paraginta, kad atvykdami į mitingą žmonės nepamirštų trispalvių, vėliavų, būgnų. Taip ketinama parodyti Seimui, kas tikroji Lietuvos valdžia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų