REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Antradienį, balandžio 9 d., sostinės degalinėje šalia Parlamento „Statoil“ pristatė naujos sudėties degalus. Siekiant atkreipti  šiuolaikinio vairuotojo dėmesį degalai pavadinti ir nauju vardu.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo šiol „95 Euro“ benzinas ir „D Fortis“ dyzelinas bus žinomas „95 miles“ ir „D miles“ vardais, o premium degalai – „95 Euro Ultima“, „98 Euro Ultima“ ir „D Fortis Plus“ taps atitinkamai „95 Miles Plus“, „98 Miles Plus“ ir „D Miles Plus“.

REKLAMA

„Miles“ (liet. – mylios) kelia asociacijas su didesniu nuvažiuojamuatstumu, tačiau, kaip spaudos konferencijos metu kalbėjo „Statoil Fuel & Retail“ vyresnysis prezidentas Larsas Gaustadas, jis buvo pasirinktas dėl panašumo į vieną pirmųjų kompanijos istorijoje prekės ženklų „mile“.

„Statoil“ istorija prasidėjo 1920 m. Norvegijoje. Pirmosios šios kompanijos degalinės Lietuvoje buvo atidarytos 1995 m., o šiuo metu aštuoniose Europos šalyse „Statoil“ valdo maždaug 2300 degalinių tinklą.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigė L. Gaustadas, kompanija prisideda prie bendrų tikslų siekimo. Kaip automobilių gamintojai tobulina savo produkciją siekdami kuo didesnio efektyvumo rodiklių, taip išspausti kuo daugiau iš kiekvieno lašo degalų bando ir „Statoil“.

„Tą patį galima pasakyti ir apie klientus. Jie stengiasi vairuoti ekonomiškiau, kad galėtų sutaupyti degalų ir saugoti aplinką. Čia mes taip pat norime atlikti savo vaidmenį, o su degalais, kuriuos dabar pristatome, žengiame dar vieną žingsnį sąnaudų mažinimo kryptimi“, − kalbėjo kompanijos vyresnysis viceprezidentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo pat metu siekiama palengvinti klientų dalią, kad norimus degalus jie rastų lengviau ir greičiau. Anot L. Gaustado vienas prekės ženklas visiems degalams palengvins orientavimąsi eiliniam vairuotojui. Kalbant apie degalų sudėties pasikeitimus, galima pasakyti, kad buvo pakeisti benzino priedai, o dyzelinui pakoreguota jų koncentracija.

Remiantis „Statoil“ pateikiamais nepriklausomos laboratorijos atlikto tyrimo duomenimis, „miles“ benzinas su tuo pačiu degalų kiekiu nuvažiuoti iki 3 proc. didesnį atstumą, o „miles“ dyzelinas – iki 2 proc. toliau. Taip pat žadama, kad degalai su priedais apsaugos variklio sistemą nuo apnašų, efektyviau sudegins degalų mišinį ir sumažins teršalų emisiją.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų