REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės valdoma akcinė bendrovė Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) pranešė 12 metų teikianti belaidžių technologijų fiksuotojo interneto ir ketverius metus – mobiliojo interneto paslaugas. Lietuvoje taip pat veikia apie 1000 Telecentro įsteigtų „Wi-Fi“ ryšio zonų. Maždaug pusė visų interneto tinklų išteklių skirti kaimiškųjų vietovių gyventojams, sakoma bendrovės pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Didžioji dalis (apie 80 proc.) iš beveik 400 Telecentro interneto paslaugomis besinaudojančių bibliotekų taip pat yra ne miestuose, o rajonuose.

REKLAMA

„Nuo didžiųjų gyvenamųjų centrų nutolusias gyvenvietes internetas pasiekia lėčiau nei miestus, todėl mūsų paslauga „Erdvės“ puikiai užpildo šią nišą. Belaidėmis technologijomis ryšį suteikiame net labai nutolusiose vietovėse, dažnai tokiose, kur jokie kiti operatoriai paslaugų neteikia“, – sakė Telecentro komercijos direktorius Egidijus Ropė.

Apie 80 proc. interneto „Erdvės“ naudotojų – rajonų gyventojai ir įmonės.

Pasak Telecentro atstovų, bendrovės mobilusis ryšys pirmiausia buvo įdiegtas didžiuosiuose ir mažesniuose miestuose, tačiau jis pasiekia ir kai kuriuos nutolusius miestų rajonus, mažas gyvenvietes, sodų bendrijas (šiuo metu prieinamas apie 70 proc. šalies gyventojų) ir toliau yra plečiamas visuose regionuose.

Iš pradžių tik mobiliojo 4G interneto „Mezon“ naudotojams skirtomis Telecentro „Wi-Fi“ ryšio zonomis nuo 2012 gali naudotis visi Lietuvos gyventojai. Absoliuti jų dauguma – kaimiškose vietovėse, sakoma pranešime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų