REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Krūtines apnuoginusios demonstrantės skandavo šūkius prieš Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, kai jis pirmadienį lankėsi vienoje pramonės mugėje kartu su Vokietijos kanclere Angela Merkel, pranešė žiniasklaida.

Krūtines apnuoginusios demonstrantės skandavo šūkius prieš Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, kai jis pirmadienį lankėsi vienoje pramonės mugėje kartu su Vokietijos kanclere Angela Merkel, pranešė žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V.Putinas ir A.Merkel stebėjo naujo "Volkswagen" automobilio pristatymą, stovėdami prie šios bendrovės generalinio direktoriaus Martino Winterkorno (Martino Vinterkorno), kai keturios moterys apnuogino savo krūtis ir pradėjo skanduoti "Išdulkinkit diktatorių!"

REKLAMA

Naujienų televizijos NTV reportaže matėsi, kad tie patys žodžiai buvo užrašyti juodais dažais bent ant vienos moters liemens.

Protestuotojas galiausiai sutramdė apsaugos darbuotojai, sakė vienas NTV korespondentas.

A.Merkel ir V.Putinas dalyvavo pramonės mugėje šiauriniame Hanoverio mieste, kurioje Rusija šiemet dalyvauja viešnios teisėmis.

Vėliau vykusioje spaudos konferencijoje abu lyderiai, kurių santykiai yra gana įtempti, sukryžiavo kalavijus dėl neseniai Rusijoje pradėtų tyrimų, kurių taikiniais tapo tarptautinės nevyriausybinės organizacijos (NVO), įskaitant kai kuriuos Vokietijos analitinius centrus.

REKLAMA
REKLAMA

"Pažymėjau, kad mes palaikome gyvybingą pilietinę visuomenę, - A.Merkel sakė žurnalistams. - Kalbėjomės apie reidus prieš politinius fondus, ir sakiau, kad bijome, jog dėl to NVO negalės klestėti, kaip norėtume."

Tuo tarpu V.Putinas tvirtino, jog atliktos kratos yra pateisinamos, nes Rusija turi teisę stebėti jos teritorijoje veikiančių užsienio organizacijų veiklą, taip pat kėlė klausimą, ar tų organizacijų gaunamos lėšos negalėtų būti naudojamos geresniems tikslams.

"Tie pinigai - milijardai dolerių nėra maži pinigai - gali būti pasiųsti padėti probleminėms šalims, įskaitant Kiprą", - teigė Rusijos lyderis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Ir tuomet nebūtų reikalo dirti kailių nelaimingiems indėlininkams", - pridūrė jis, kalbėdamas apie Vokietijos vadovaujamą Kipro finansinį gelbėjimą, iškeliant Nikosijai sąlygas, pagal kurias stambieji tos salos bankų indėlininkai, tarp kurių yra daug Rusijos piliečių, praras nemažą dalį savo lėšų.

V.Putinas nesureikšmino pusnuogių aktyvisčių protesto - tik kreivai šypsodamasis pasakė, jog ta akcija jam "patiko".

"Tačiau geriau netrikdyti viešosios tvarkos. Jeigu kas nors nori diskutuoti dėl kokių nors politinių klausimų, tuomet geriau daryti tai, kai esi apsirengęs, o ne nusimetus drabužius, - pridūrė jis. - Nusirenginėti reikėtų kitose vietose - pavyzdžiui, nudistų paplūdimiuose."

REKLAMA

A.Merkel taip pat sakė, kad jiedu taip pat kalbėjosi apie Sirijoje tebevykstantį pražūtingą pilietinį karą ir atkreipė dėmesį į išliekančius pozicijos skirtumus tarp ES ir Rusijos, kuri iki šiol palaiko prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimą.

Ji pažymėjo, kad Vokietija pageidauja, jog tas konfliktas būtų užbaigtas "politiniu sprendiniu".

V.Putinas teisino Maskvos poziciją prieš trečiadienį Londone vyksiantį Didžiojo aštuoneto (G-8) užsienio reikalų ministro susitikimą.

"Mano nuomone, ką turėtume padaryti - tai mėginti pasiekti, kad būtų sustabdytas ginklų tiekimas visoms šio konflikto šalims, - sakė jis. - Tai yra svarbiausias dalykas. Antra, kai sakoma, kad Rusija tiekia kažkokius ginklus ... mes tiekiame juos teisėtam režimui. Tai nėra uždrausta jokiais tarptautiniais sprendimais. Bet esame pasiruošę susėsti kartu ir tartis su visais, kaip galėtume užbaigti šį kraujo liejimą."

REKLAMA

"Iš tikrųjų abi pusės turi tokį norą - tai faktas", - teigė V.Putinas.

Nepaisant tarpusavio trinties, A.Merkel pažymėjo palaikanti "stiprią strateginę partnerystę" su Rusija.

V.Putinas gyrė tvirtus Vokietijos ir Rusijos prekybos santykius, kurių apyvarta pernai buvo rekordinė - 74 mlrd. eurų (255,5 mlrd. litų arba 96 mlrd. JAV dolerių).

"Esu tikras, kad greitai pasieksime 100 mlrd. (dolerių), sakė jis.

Per šio renginio atidarymą sekmadienio vakarą A.Merkel ragino V.Putiną "suteikti galimybę" nevyriausybinėms organizacijoms (NVO), kurios, pasak jos, yra "inovacijų variklis". Tuo metu dešimtys demonstrantų prie konferencijų centro protestavo prieš pastaruoju metus Rusijos vykdytas griežtas priemones prieš šalyje veikiančias NVO.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų