REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras socialdemokratas Linas Linkevičius pirmadienį atmetė Darbo partijos kritiką, esą atsisakius skirti jų atstovą viceministru buvo sulaužyta koalicijos sutartis.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras teigė dar sausio 15 dieną raštu informavęs "darbiečių" vicepirmininką Vytautą Gapšį, kad partijos siūlomas Mantvydas Bekešius netinkamas eiti viceministro pareigas.

REKLAMA

"Raštu motyvavau, kodėl kandidatūra neatitinka aukštų reikalavimų užimti šias pareigas. Norint būti viceministru ir užsiimti darbais, susijusiais su Rytų partneryste, reikia didesnių kvalifikacijos reikalavimų ir diplomatinės patirties", - BNS pirmadienį sakė L.Linkevičius.

"Kitų kandidatūrų nesulaukėme. Nuo sausio 15 dienos praėjo beveik trys mėnesiai. Turime dirbti ir negalime laukti, tai buvo išaiškinta. Nesijaučiu kažko pažeidęs", - teigė ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Užsienio reikalų ministro teigimu, valdančiosios koalicijos politinė taryba galėtų į susidariusią situaciją pažiūrėti "kūrybiškai ir lanksčiai"

"Tai juk nėra dogma. Visų mūsų tikslas, kad šaliai atstovautume tinkamai. Pirmininkaujant ES labai svarbu kokybė. Nemanau, kad susitarimas yra toks kategoriškas, kad jo negalima kitais variantais išspręsti", - sakė L.Linkevičius.

Vietoj M.Bekešiaus ketvirtuoju viceministru L.Linkevičius pasirinko Lietuvos nuolatinėje atstovybėje prie Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) dirbusį Andrių Krivą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

-----------

Užsienio reikalų ministrui Linui Linkevičiui atsisakius skirti viceministru Darbo partijos kandidatą, valdančiosios koalicijos sutartis buvo sulaužyta, sako „darbietis“ pirmasis Seimo vicepirmininkas Vytautas Gapšys, pranešė naujienų portalas 15min.lt.

„Jei nėra skiriamas postas Užsienio reikalų ministerijoje, vienaip ar kiaisp tai yra koalicinės sutarties pažeidimas. Koalicinė sutartis jau yra sulaužyta, bet jei ji bus sulaužyta taip, kad nebus paskirta 13 mums numatytų viceministrų, klausimas, ar ji išvis yra galiojanti", – sakė V.Gapšys.

REKLAMA

Anot jo, Darbo partija pirmadienio koalicijos Politinėje taryboje reikalaus, kad jai nesuteikus viceministro posto Užsienio reikalų ministerijoje, už praradimą būtų kompensuota postu kitoje ministerijoje.

„Jei neskirs jo viceministru šioje pozicijoje, mes reikalausime, kad būtų kaip nors tai kompensuota. Mes turime išlaikyti 13 viceministrų", – teigė Darbo partijos vicepirmininkas.

Socialdemokratas L. Linkevičius dėl kompetencijos stokos užsienio reikalų viceministru atsisakė skirti „darbiečių“ deleguotą Mantvydą Bekešių.

Valdančiąją koaliciją sudaro Lietuvos socialdemokratų partija, Darbo partija, partija „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų