REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Asta Kažukauskienė

si žiema pamario žvejus gali palikti be stintų ir be pagrindinio pavasario uždarbio. Pernai stintmetis buvo rekordiškai geras ir tokiu metu jau pasibaigęs, o šiemet –žvejyba tinklais dar neprasidėjo, nes pamarys užšalęs.

REKLAMA
REKLAMA

Ant labai netvirto Nemuno deltos upių ledo lipantys ir meškerėlėmis agurkais kvepiančias žuveles traukiantys žvejai mėgėjai sako, kad laimikiai visai neblogi – per dieną teigia pagaunantys po pora–trejetą kilogramų.

REKLAMA

Tačiau tinklais stintas žvejojantiems verslininkams kol kas tenka tik skėsčioti rankomis: pamario upės vis dar sukaustytos ledo, ar padengtos ledo ir sniego koše, todėl mesti tinklų neįmanoma.

Žvejai sako nepamenantys metų, kad tokiu laiku pamarys dar nekvepėtų stintomis, pernai jų žvejyba baigėsi kovo 31-ąją. Be to, pernai stintmetis buvęs itin sėkmingas – sugauta 430 tonų. Tokio, pasak žvejų, nebuvę jau kelerius metus.

Dėl vietų stintoms žvejoti verslininkai varžosi konkurse. Tikėdamiesi panašaus į pernykštį laimikio, kainas šiemet pasiūlė itin aukštas – iki 20-ies ar net 30-ies tūkst. litų. Iki prasidedant stintų žvejybai, vietų galima atsisakyti ir pinigų nemokėti. Kai kurie žvejai taip ir elgiasi, tačiau atkakliausieji vilties sako neprarandantys ir tinklus užmesti tikisi jau kitos savaitės pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų