REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmąjį šių metų ketvirtį karjeros portale CV.lt didžiausiu tiesioginiu darbdaviu tapo mažmeninės prekybos bendrovė „Maxima LT“, o netiesioginiu – personalo paieškos agentūra „Personalo valdymo inovacijos“.

REKLAMA
REKLAMA

Per tris šių metų mėnesius bendrovė „Maxima Lt“ karjeros portale skelbė 506 darbo pasiūlymus, o per šį laikotarpį iš viso įdarbino apie 1.000 darbuotojų.

REKLAMA

„Įmonės darbuotojų paklausa lyginant su 2012 metų atitinkamu laikotarpiu nežymiai išaugo. Tokį darbuotojų paklausos augimą skatino įmonės plėtra – naujų parduotuvių atidarymas ir atnaujinimas 2012 metais”, - sako Olga Malaškevičienė, UAB “Maxima LT” atstovė ryšiams su visuomene. Daugiausiai darbuotojų bendrovė įdarbino didmiesčiuose – Vilniuje, Klaipėdoje ir Kaune. Daugiausia naujų darbuotojų dirba aptarnavimo srityje – tai pardavėjai, kasininkai-pardavėjai ir salės darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasiteiravus, kokia yra darbuotojų kaina įmonėje, p. Malaškevičienė sako, kad ji išlieka panašaus lygio kaip buvo 2011 ir 2012 metais. „Darbuotojų lūkesčiai dėl padidėjusių galimybių įsidarbinti užsienyje ir stabilesnės ekonominės situacijos Lietuvoje yra kiek padidėję, todėl atitinkamai reaguodami į rinkos aktualias, siūlome darbuotojams lankstesnes darbo sąlygas. Šiuo metu vykdome įvairias profesinio parengimo darbo vietoje programas, suteikdami galimybę išmokti maisto gamybininko ar prekybininko profesijos tiems žmonėms, kurie neturi atitinkamo išsilavinimo ar darbo patirties“, - teigia „Maxima LT“ atstovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rasti darbininką sunkiau nei vadovą

Personalo atrankos bendrovė „Personalo valdymo inovacijos“ karjeros portale CV.lt per pirmąjį šių metų mėnesį skelbė per 400 darbo skelbimų. Kiek per šį laiką savo klientams surado darbuotojų neatskleidžiama, tačiau teigiama, kad įmonės darbo rezultatai geresni nei pernai.

Lina Čirvinskaitė, personalo atrankos bendrovės „Personalo valdymo inovacijos“ direktorė, kalbėdama apie darbo paklausos ir pasiūlos situaciją, pažymi, kad augantis darbo skelbimų skaičius reiškia didėjantį darbuotojų poreikį. „Ypatingai jaučiamas nekvalifikuotų ar mažai kvalifikuotų darbuotojų trūkumas. Jau keletą mėnesių formuojame naujai besikuriančios gamybinės – prekybinės maisto pramonės įmonės komandą, tai vadovaudamiesi savo karčia patirtimi galime pasakyti, kad surasti patyrusią, kompetentingą ir patikimą virėją, pardavėją ar valytoją šiai dienai sunkiau, nei vadybininką ar aukštesnio lygmens vadovą“, - dėsto p. Čirvinskaitė. Personalo atrankos ir paieškos kompanijos „People Link“ duomenimis, pagrindinis darbuotojų poreikis išlieka pardavimų ir informacinių technologijų (IT) srityje. „Darbo pasiūla nuolatos didėja IT ir pardavimų specialistų rinkoje. Kalbant apie darbo pasiūlos mažėjimą, jo nepajutome nei vienoje iš sričių, su kuriomis dirba mūsų įmonė“, - sako Jurgita Lemešiūtė, UAB „People Link“ vyresnioji konsultantė. Ponios Lemešiūtės teigimu, darbo pasiūla rinkos atžvilgiu yra normali. „Į vieną darbo skelbimą sulaukiame labai skirtingo skaičiaus CV (nuo 0 iki 300), priklausomai nuo to, kokia tai pozicija. Daugiausia kandidatų atsiliepia į administracinio, apskaitos, organizacinio darbo pasiūlymus. Mažiausiai kandidatų sulaukiame vykdydami technines, inžinerines, IT atrankas“, - tendencijas dėsto ji. Anot p. Lemešiūtės, paklausiausios yra pozicijos, nereikalaujančios daug specifinės patirties.

Tiesioginių darbdavių TOP 10* (2013 m. I ketvirtis)

1. MAXIMA LT – 506 2. „Palink“ – 248 3. „PZU Lietuva“ – 70 4. „SEB bankas“ – 61 5. „Norfos mažmena“ – 59 6. „Teltonika“ – 57 7. FCR MEDIA LIETUVA – 47 8. ERGO – 46 9. ATEA – 40 10. „Olympic Casino Group Baltija“ – 38

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų