REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Regina MUSNECKIENĖ

Kai kurios Kelmės rajono biudžetinės įstaigos jau baigė šildymo sezoną, nes nėra pinigų mokėti už šilumą. Tos, kurių negalima nešildyti, įsiskolinusios po kelias dešimtis tūkstančių litų.

REKLAMA
REKLAMA

Muziejus jau nebešildomas

Kelmės krašto muziejus šiemet šildymo sezoną užbaigė kovo 31 – ąją. Šiek tiek šildomi tik darbuotojų kabinetai. Kitos patalpos, kurių apie 1000 kvadratinių metrų, jau nebešildomos.

REKLAMA

Pasak muziejininko Rimanto Servos, ūkinėms išlaidoms šiems metams gauta 48 tūkstančiai litų. Iš tos sumos beliko tik 7 tūkstančiai. Metai dar tik prasideda. O reikės išgyventi iki metų pabaigos.

Muziejaus patalpos šildomos elektra. Atsieina brangiai. Be to, ir įsiskolinimai čia neįmanomi. Tuoj pat būtų atjungta elektra.

Mokykla skolinga už šilumą

Kelmės „Kražantės“ pagrindinė mokykla nesumokėjo už sausio ir vasario šilumą. Skola – per 58 tūkstančius litų. Dar apie 8 tūkstančiai skolos už elektrą.

REKLAMA
REKLAMA

Mokyklos buhalterės aiškinimu, pinigų įstaiga dar turėtų, tačiau jų negauna iš savivaldybės.

Rajono savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Irina Petkevičienė tvirtina, jog panaši situacija ir kitose biudžetinėse įstaigose. Ji susidarė dėl dviejų priežasčių. Pirmąjį šių metų ketvirtį mokėtos skolos už praėjusių metų lapkričio, gruodžio mėnesius. Kita priežastis – negaunama lėšų iš Finansų ministerijos.

Tai, pasak vedėjos, tipinė, kiekvienų metų pradžioje nutinkanti situacija. Įplaukos iš vietos Mokesčių inspekcijos gaunamos normaliai. Lėšų užtenka atlyginimams ir avansams. Tačiau kitiems dalykams pritrūksta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendra skolų suma – mažesnė

UAB „Litesko“ filialo „Kelmės šiluma“ komercijos direktorė Lilita Žukauskienė patikino, jog šiemet ir gyventojų, ir biudžetinių įstaigų skolos už šilumą, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, yra šiek tiek mažesnės.

Gyventojų skolos kovo pabaigoje siekė 207 tūkstančius litų. Pernai tokiu metu jie buvo skolingi 218 tūkstančių. Biudžetinės įstaigos skolingos 284 tūkstančius litų.

Palyginus su praėjusiais metais – taip pat mažiau. Mat, šiemet savivaldybė reguliariai sumoka gyventojams skiriamas kompensacijas už šildymą.

Savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Reda Každailienė informavo, jog sausio mėnesį kompensacijas už šildymą gavo 998 šeimos. Už jas iš biudžeto sumokėta per 206 tūkstančius litų.

Vasarį kompensacijas gavo 986 šeimos. Už jas savivaldybei teko pakloti beveik 142 tūkstančius litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų