REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Janina ŠAPARNIENĖ

Penktadienio popietę Paežerių (Pakruojo rajonas) kaime nusmukęs vilkiko ratas sukėlė avariją, kurioje žuvo du žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Iš Šiaulių į Pakruojį su grūdų kroviniu važiavo vilkikas „DAF“. Jam priešpriešiais nuo Pakruojo pusės – Radviliškio rajono žemės ūkio bendrovei „Draugas“ priklausantis vilkikas „Mercedes“ su pašarais. Sunkiasvoriams automobiliams prasilenkiant, staiga nusmuko mersedeso ratas.

REKLAMA

„Pamačiau, kaip iš kitos kelio pusės į mane atrieda ratas, palenda po mašina. „Dafą“ staiga sumėtė, ėmė nešti į kitą kelio pusę. Įsikibau į vairą – mašina nebeklausė“, – pasakojo vilkiko vairuotojas.

Skersai kelio ūmai pasisukusio vilkiko priekaba virto, galu trenkdama iš paskos važiavusiam mikroautobusui „Renault Scenic“ ir nustumdama jį nuo važiuojamosios dalies. Nebevaldomas vilkikas lėkė į krūmokšniais ir medžiais apaugusį Ežerėlės upės šlaitą. Važiuojamosios dalies asfalte liko priekabos metalo padaryti rėžiai, kelių dešimčių metrų plote išsibarstė lūžtančios detalės.

REKLAMA
REKLAMA

„DAF"-o vairuotojas prisiminė tematęs tik krūmus. O išlipęs iš jau sustojusios juose įstrigusios mašinos, pamatė šalia „Renault“ markės mikroautobusą, į kurį rėmėsi vilkiko kabina. „Renault“ priekis buvo sulamdytas, jame sėdintys vyras ir moteris nejudėjo.

Pasak vairuotojo, stengdamasis suvaldyti vilkiką, jis nė nepastebėjo, kad kliudė ir kartu šlaitu nusitempė kita kelio puse važiavusį mikroautobusą.

Iš „Renault“ žuvusiųjų kūnus pavyko ištraukti, tik ugniagesiams gelbėtojams nupjovus dalį krūmų, apipjausčius automobilio skardas.

Vilkiko bei antrojo mikroautobuso vairuotojai rimčiau nenukentėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų