REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuteistųjų iki gyvos galvos pagausėjo

Įsiteisėjus dešimtajam teismo nuosprendžiui, anksčiau net 9 kartus teistas vilnietis Olegas Polovinka (36 m.) visam laikui taps nuolatiniu Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo įnamiu.

REKLAMA
REKLAMA

O. Polovinkos baudžiamąją bylą išnagrinėjusi teisėjo Stasio Lemežio pirmininkaujama Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija pripažino jį kaltu dėl trijų žmonių nužudymo ir paskyrė laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę.

REKLAMA

Įrodyta, kad visas savo aukas O. Polovinka šaltakraujiškai nužudė 2010 metų vasario–kovo mėnesiais, per 5 savaičių laikotarpį, Vilniuje ir Kėdainių rajone.

Apie vieną žmogžudystę teisėsaugai nepranešęs O. Polovinkos bendrininkas ir sugėrovas Kęstutis Miliūnas (33 m.) už nusikaltimo slėpimą nuteistas kalėti 9 mėnesius. Anksčiau šis vyriškis teisiamųjų suolo kietumą buvo išbandęs jau 10 kartų.

Butą pavertė landyne

Asocialiai gyvenantis O. Polovinka buvo sulaikytas 2010 metų kovo 16-osios vakare, kai sugrįžo pernakvoti į sostinės Karoliniškių mikrorajone esantį butą, kuriame išvakarėse vieną savo sugėrovą buvo užmušęs plaktuku.

REKLAMA
REKLAMA

Šis butas priklausė vieno televizijos šou išgarsinto dainininko Radžio aktyvios gerbėjos Raisos Šarkienės sūnui, jau kurį laiką išvykusiam į Vokietiją. Buto raktus vyriškis buvo palikęs motinai, tačiau R. Šarkienė jame beveik nesilankė.

Tuo pasinaudojęs O. Polovinka į šį butą įsilaužė. Šeimininkavo jame kaip panorėjęs – pavogęs pardavė visus bent kiek vertingesnius čia rastus daiktus, o iš paties buto padarė landynę ir vakarais bei naktimis rengdavo orgijas.

Kovo 15-osios vakare į svečius atvažiavo O. Polovinkos pažįstamas Jurijus S. su savo sugyventine. Trijulė ilgokai girtavo, o paskui suvirto miegoti į vieną lovą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Duodamas pirminius parodymus, O. Polovinka sakė labai supykęs, kai Jurijus S. netrukus ėmęs viduryje gulinčia savo sugyventinę tempti į save ir kaltinti ją neištikimybe. Kad nuramintų triukšmingąjį pavyduolį, apsišaukėlis buto šeimininkas sugriebė šalia lovos besimėčiusį plaktuką ir sudavė į galvą ne mažiau kaip 12 smūgių...

Rytą pabudusi Jurijaus S. sugyventinė jį rado negyvą susmukusį prie vonios, o paties O. Polovinkos bute nebebuvo. Moteris iškvietė policiją.

Ieškok moters?

Atrodo, jog silpnosios lyties atstovė tapo ir ankstesnės O. Polovinkos įvykdytos žmogžudystės priežastimi.

REKLAMA

2010 metų kovo 8-osios naktį Vilniuje, viename Pelesos gatvės daugiabutyje, per išgertuves O. Polovinka susipyko su buto šeimininku Aleksejumi B. ir ne mažiau kaip 19 kartų sudavė jam kirvio pentimi ir kumščiais.

O. Polovinka, kuris nuolat su įvairiomis valkatų kompanijomis girtaudavo sostinės Stoties rajone, su Aleksejumi B. susipažino per Kaziuko mugę. Naujasis sugėrovas netruko pakviesti į savo namus ne tik O. Polovinką, bet ir drauge su pastaruoju besišlaistantį K. Miliūną.

Tą dieną kompanija, kurią „puošė“ ir Aleksejaus B. sugyventinė, čia svaiginosi alumi ir burnos skalavimo skysčiu. Išsekus gėrimų atsargoms sugėrovai patraukė į Katedros aikštę. Ten Aleksejus atseit ketinęs ką nors pavogti, o O. Polovinka – sulaukti gailestingų praeivių išmaldos.

REKLAMA

Po kurio laiko kompanionai, nešini jau nauja svaigalų „porcija“, sugrįžo į tą patį butą ir pratęsė linksmybes.

Per pirminius savo parodymus O. Polovinka porino, kad vienu metu Aleksejus B. nei iš šio, nei iš to ėmęs šūkauti ant savo sugyventinės, grasinęs jai replėmis ir net sužalojęs rankas bei kojas. Taigi „džentelmenai“ neva ėmęsi ginti „damą“ – jos skriaudiką aptvatijo kumščiais ir bute susirastu kirviu, o patys pratęsė išgertuves.

Ieškojo „atpirkimo ožkos“

Naktį, kai paaiškėjo, kad buto šeimininkas Aleksejus B. nebegyvas, K. Miliūno padedamas O. Polovinka lavoną paguldė į lovą šalia iki sąmonės netekimo nusigėrusios jo sugyventinės, o pastarajai į rankas įspraudė kruviną kirvį. Nenaudėlis norėjo, kad ant kirvio liktų moters pirštų atspaudų, ir tikėjosi, kad žmogžudyste bus įtarta ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip beveik ir atsitiko – prablaivėjusi moteris iš pradžių policijai pasakė nužudžiusi savo sugyventinį. Vėliau ji teigė, kad pabudusi nesusigaudė, kas vyksta, o bute buvę nepažįstami vyrai grasinę išžudyti visą jos šeimą.

Bendrininkavimo žmogžudystėje besikratantis K. Miliūnas teigė, kad užmigęs dar prieš konfliktą, o kai pabudęs, ant kambario grindų išvydęs kraujo klanus. Netoliese stypčiojantis vien trumpikes užsitraukęs O. Polovinka jam pasakė, jog išžagino buto šeimininko sugyventinę, o jį patį užmušė kirviu.

REKLAMA

Žaginimo neatsiminė

Lovoje be sąmonės gulėjo nuoga moteris, tačiau K. Miliūnas ramiausiai nuėjo į virtuvę ko nors užkasti. Anot jo, vėliau sugrįžęs į kambarį jis matęs, kaip O. Polovinka žagina bejausmę šeimininko sugyventinę, o vėliau jai į rankas įspraudžia kirvį.

Ikiteisminį tyrimą dėl išžaginimo teko nutraukti, nes Aleksejaus B. sugyventinė atsisakė dėl to rašyti pareiškimą. Ji teigė neatsimenanti, kad būtų lytiškai nuskriausta, ir teisme prašė dėl iššžaginimo O. Polovinkos nebausti. Pastarasis savo ruožtu taip pat kategoriškai neigė žaginęs nužudytojo sugyventinę.

REKLAMA

Nuvyko pas krikštamotę

Jau suimtas dėl įtarimų dviem nužudymais O. Polovinka kameroje prasitarė ir apie trečią žmogžudystę. Auka – O. Polovinkos sugyventinės krikšto motina Jadvyga A. (81 m.) – jau buvo palaidota nė neįtarus, jog ji pasmaugta šaltakraujiško žudiko.

Nužudytosios kūną kaimynai aptiko praėjus beveik dviem savaitėms po nusikaltimo, jau gerokai apgraužtą žiurkių. Savo aukos laidotuvėse dalyvavo ir pats O. Polovinka. Liudytojų teigimu, tąkart jis buvo neįprastai ramus ir tylus.

Pas sugyventinės krikštamotę į Kėdainių rajoną O. Polovinka atsibeldė 2010 metų vasario 10 dieną. Paprašė jos paskolinti 100 litų, tačiau senolė pasakė, kad pinigų ji neturi. O. Polovinkai sugyventinė buvo sakiusi, atseit Jadvyga A. turinti ne tik nemenką pinigų sumelę, bet ir aukso. Jau vykdamas į Kėdainius O. Polovinka buvo nusprendęs perpjauti pensininkei gerklę ir pagrobti jos turtus, bet jos namuose savo planą kiek pakeitė – Jadvygą A. pasmaugė jos pačios šaliku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo auką O. Polovinka paguldė į lovą ir užklojo antklode, todėl, pasidarbavus graužikams, jos nesmurtine mirtimi paskui nė nesuabejota. Išvertęs visus namus, žudikas nei pinigų, nei aukso dirbinių taip ir nerado, todėl išeidamas išsinešė tik aptiktus maisto produktus.

Teisme O. Polovinka bandė atsisakyti savo pirminių parodymų – girdi, kaltę dėl trijų žmonių nužudymo prisiėmęs tik todėl, kad norėjęs patikrinti jį cigaretėmis „papirkinėjusių“ policijos kriminalistų darbą.

Lietuvos įkalinimo įstaigose dabar kali 110 nuteistųjų laisvės atėmimo bausme iki gyvos galvos. Taigi O. Polovinka turėtų tapti 111-uoju šio didžiausių nusikaltėlių kontingento nariu ir 87-uoju Lukiškių kalėjime aukščiausiąją bausmę atliekančiu nuteistuoju.

Remigijus RAINYS  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų