REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Penktadienio, balandžio 5 d., vidurdienį dalis šalies gyventojų laiką leido ne skaniai pietaudami, o laikydami Nacionalinį kelių eismo taisyklių (KET) egzaminą. Šiemet pasitikrinti kelių eismo žinias dalyviai galėjo Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos miestų savivaldybėse, Šiauliuose ir Panevėžyje – egzaminą organizavusios kompanijos „Lietuvos draudimas“ patalpose.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigė draudimo kompanijos strategijos, klientų ir rinkodaros departamento direktorė Aurelija Kazlauskienė, egzamino organizavimas saugaus eismo dienos išvakarėse yra simbolinis ženklas. Pasidžiaugusi gausiai susirinkusiais dalyviais, ji akcentavo, kad egzaminas rengiamas siekiant ugdyti vairavimo kultūrą.

REKLAMA

„Per metus įvyksta 330 tūkst. registruotų eismo įvykių, kurie atsitinka vien dėl Kelių eismo taisyklių nežinojimo. Kuo daugiau žmonių žino ir gilinasi į Kelių eismo taisykles, tuo lengviau tampa išvengti nesusipratimų keliuose“, − įžanginėje kalboje sakė A. Kazlauskienė ir pridūrė, kad dažnai pasitaiko atvejų, kai deklaruojant eismo įvykį žmonės prisiima kaltę be kaltės.

Kaip prieš egzaminą žadėjo jo organizatoriai, didelis dėmesys šiais metais buvo skiriama KET pakeitimams. Todėl visame 20 klausimų, į kuriuos egzaminuojamieji turėjo atsakyti per 30 minučių netrūko punktų apie viešojo transporto eismo juostas ir elektromobilius. Taip pat siekta patikrinti vairuotojų žinias apie žiedines sankryžas, žaliąsias rodykles šviesoforų reguliuojamose sankryžose ir atvejus, kuomet srautą skirsto eismo reguliuotojas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pasakojo portalo balsas.lt kalbinta vilnietė Gabija, laikyti nacionalinį KET egzaminą ją paskatino smalsumas. Mergina pripažino teorijos egzaminą laikiusi jau senokai, todėl atsakyti į visus klausimus nebuvo lengva. Klausiama, ar gausios Vilniaus savivaldybės patalpose susirinkusių merginų gretos neatspindi jų noro įrodyti vyrams, kad KET išmano ne prasčiau, ji lakoniškai atsakė: „O kodėl gi ne?“

Visiems egzaminą laikiusiems gyventojams egzamino organizatoriai dovanojo 10 proc. nuolaidą vairuotojo civilinės atsakomybės draudimui. Nugalėtojai, kurių kiekviename mieste bus renkama po du, kaip pagrindinį prizą gaus vairuotojo civilinės atsakomybės draudimą metams.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų