REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mindaugas JANULIONIS Vakar Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje, Šiauliuose, lankėsi Danijos gynybos ministras Nickas Haekkerupas, kuris susitiko su Lietuvos krašto apsaugos ministru Juozu Oleku. Lietuvos ir Danijos gynybos ministrai susitikimo metu aptarė aktualius bendradarbiavimo klausimus saugumo ir gynybos srityse – sąveikių pajėgų iniciatyvą, bendras pratybas, oro policijos misiją Baltijos šalyse ir bendradarbiavimo tarptautinėse operacijose perspektyvas.

REKLAMA
REKLAMA

J. Olekas taip pat padėkojo N. Haekkerupui už Lietuvos mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ integraciją į Danijos kariuomenės diviziją. N. Haekkerupas Aviacijos bazėje, Šiauliuose, taip pat susitiko su NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdančiais Danijos kariais. Jie Šiauliuose yra dislokuojami jau ketvirtąjį kartą nuo Baltijos šalių oro erdvės saugumo misijos pradžios.

REKLAMA

Patenkinti bendradarbiavimu

Lietuvos ir Danijos bendradarbiavimas yra vienas seniausių ir stipriausių tarp NATO narių. Danija buvo stipriausia Lietuvos rėmėja stojimo į NATO metu. Kartu su danų kariais Lietuva vyko į pirmąsias taikos palaikymo misijas Balkanuose. Susitikimo metu, Lietuvos ir Danijos ministrai pasidžiaugė šalių bendradarbiavimu, aptarė buvusius projektus, planavo ateities darbus, kuriuos sutarė nuveikti drauge. Daugiausia dėmesio ministrai skyrė šalių dalyvavimui tarptautinėse operacijose.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiais metais baigiame misiją skirtą Goro provincijos atstatymui ir perduodam atsakomybę už provinciją Afganistano nacionalinio saugumo pajėgoms, todėl kartu su Danija pradedame analizuoti savo veiklos galimybes 2014 ir dar tolimesniems metais. Su ministru daug dėmesio skyrėme karių bendradarbiavimo patirties, sukauptos Afganistane, išsaugojimui ir jos pritaikymui ateityje. Viena iš numatytų galimybių – bendros pratybos su kitų NATO šalių kariais.

Taip pat kalbėjomės apie glaudesnį bendradarbiavimą energetikos srityje, žaliosios energetikos srityje. Danijos gynybos ministras buvo pakviestas dalyvauti Lietuvos organizuojamuose seminaruose NATO energetinio saugumo centre. Tikimės viso to pasekoje pasiekti dar glaudesnį bendradarbiavimo lygį“, – dėstė Lietuvos Krašto apsaugos ministras J. Olekas. Bendradarbiavimas prioritetinis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Danijos gynybos ministras patikino, kad bendradarbiavimas su Lietuva yra prioritetinis ir labai aukšto lygio. „Danija labai vertina abipusį šalių bendradarbiavimą. Kaip ir visada, vizitas Šiauliuose bei susitikimas su J. Oleku buvo labai prasmingas. Aptarėme tolimesnę Baltijos šalių oro policijos misiją, susitikau su danų kariais, kurie yra labai patenkinti darbo sąlygomis ir bendradarbiavimu su Lietuvos kariais. Lietuva suteikia itin profesionalią pagalbą Danijai, o taip pat ir kitoms NATO šalims“, – džiaugėsi Danijos gynybos ministras N. Haekkerupas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų