REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ką apie jus pasakoja interjero puošmenos?

Niekučiai, kolekcijų rinkiniai bei kitos pasirinktos interjero puošmenos dėmesingiems svečiams puikiai atskleidžia šeimininkų būdą bei įpročius.

Niekučiai, kolekcijų rinkiniai bei kitos pasirinktos interjero puošmenos dėmesingiems svečiams puikiai atskleidžia šeimininkų būdą bei įpročius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Swarovski“ krištolas

Šie džiaugsmu žaižaruojantys daikčiukai suteikia gyvenimui šventės pojūtį. Idealiai tinka ekstravertams, ne visada galintiems savo ekstravagantiškumą atskleisti. Tarkime, tiems asmenims, kurie dažnai būna priversti laikytis dalykinio reglamento. Šias brangias figūrėles renkantys žmonės ekscentriški, dievina šventės atmosferą ir pasilinksminimus naktį.

REKLAMA

Minkšti žaisliukai

Jie dažnai būna panašūs į savo šeimininką - išoriškai arba savo esme. Abiem atvejais kolekcija atspindi tuos bruožus, kuriuos žmogus labiausiai vertina. Tačiau gali reikšti ir švelnumo bei jaukumo ilgesį.

Smulkios keistos figūrėlės

Jas perka ir jomis grožisi jautrios asmenybės, bijančios rizikos ir vengiančios avantiūrų. Dideli sukrėtimai - ne joms. Tačiau tokių būdo bruožų žmonės įžvelgia pačias mažiausias grožio apraiškas: gali valandų valandas tyrinėti akmenų įdubimus, paviršių, gintaro atspalvius, ažūrinį sidabrinio gaminio raštą.

REKLAMA
REKLAMA

Keramika

Simbolizuoja tikrąsias gyvenimo vertybes ir jų reikšmę. Gali atskleisti žemiškų džiaugsmų stygių kasdienybėje. Deginto molio mėgėjai visada jaučia ryšį su gamta.

Jūros žvaigždės, koralai, kriauklės

Idealiai tinka tiems, kurie trokšta fizinės ir dvasinės šilumos. Šie daikčiukai suteikia žmogui taip trūkstamos ramybės.

Drugeliai

Sparnuotosios kalinės simbolizuoja negyvą grožį. Jas renka santūrūs, šalti žmonės, siekiantys atsiriboti nuo tam tikro realumo. Dvasiniai šarvai gali būti vaikystėje slopinto grožio siekio rezultatas. Grožis, taip ir neturėjęs progos pasireikšti, tarsi "užsikonservavo". Bet šią kolekciją gali rinkti ir žmonės, kurie savo darbe nuolat susiduria su svetimu skausmu, neteisybe (pavyzdžiui, juristai, medikai).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvairios krokodiliukų, drakonų, gyvačių, vorų ir varlių figūrėlės

Jos įkūnija pirmykštę galingą gyvenimo energiją. Nesąmoninga roplių trauka gali atskleisti gyvenimiškųjų jėgų trūkumą ir troškimą "įsikrauti energijos". Bet šios figūrėlės vis dėlto labiau liudija agresyvumą. Taigi jų kolekcininkams vertėtų pamąstyti, kaip nusimesti nuo savo pečių negatyvumo naštą.

Dekoratyvinės žvakės

Kuo jų daugiau, tuo labiau žmogus ilgisi romantikos. Žvakes mėgsta intravertai, kuriems intymus bendravimas svarbesnis už viešą ir formalų.

REKLAMA

Rytietiški gaminiai

Aistra variniams plonakakliams ąsočiams, kinų grafikai, hieroglifams, ornamentams byloja apie intuicijos trūkumą, abstraktaus mąstymo stoką. Šiais daiktais žmogus stengiasi kompensuoti pernelyg logišką, pragmatišką savo mąstymą.

Varpeliai

Jie domina ir žavi labai gyvas ir džiaugsmingas asmenybes. Arba priešingai - žmones, jaučiančius vidinį sąstingį ir siekiančius pagyvinti savo gyvenimo tėkmę.

Neįprasti autoriniai darbai

Kaip ir siurrealistinė tapyba, jie liudija žmogaus polinkį gilintis į kitų vidinį pasaulį, atskleidžia ryškų savininko individualizmą, labai gerą savęs vertinimą. Juk jam nesvarbu, ką kiti pasakys apie jo skonį.

REKLAMA

Afrikietiškos kaukės

Jos turi magiškos energijos ir senovinių ritualų atgarsį. Jos lyg pavojingos, neramios, grasinančios, taigi potraukis prie šių interjero detalių atskleidžia vidinį nerimą, siekį apsiginti, o kartais - ir vidinę jų kolekcininko agresiją.

Įdomių detalių atskleidžia rūpinimasis kolekcija

* Jeigu šeimininkas itin brangina savo kolekciją, rūpinasi ja, turbūt jis taip pat žvelgia ir į save. Kai kolekcijos daikčiukai mėtosi tai šen, tai ten, - tai ne kas kita, kaip dvasinės sumaišties išraiška.

* Žmogus, nepakenčiantis, kai jam brangius daiktus kiti liečia ir perstato kitur, be abejonės, labai pažeidžiamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

* Jeigu kolekcija išstatyta, bet prie jos prieiti neįmanoma (užrakinta po stiklu), vadinasi, uždaras ir jos šeimininkas.

* Tas, kuris perka daiktus dėl nostalgijos, tik todėl, kad juos mėgo kas nors iš artimųjų, paprastai negyvena savo gyvenimo: jį įveikia kiti.

* Daugelis kolekcijų pradedamos kaupti visiškai atsitiktinai (padovanoja draugai) ir taip pat mechaniškai papildomos (dovanoja ir dovanoja) - jos nieko nepasakoja apie vidinį šeimininko gyvenimą, išskyrus tai, kad jis švelnus, nuolaidus ir lengvai tampa svetimų troškimų įkaitu.

Ramunė TOLVAIŠYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų