REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį LAT nutars, ar Vilniaus apygardos teismas teisingai pasielgė tenkinęs valstybės kaltintojo Sauliaus Versecko prašymą atskirti bylą į epizodus.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos teismo sprendimui pasipriešino sukčiavimu bei mokesčiu slėpimu kaltinamas Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas bei jo advokatas Algirdas Miškinis. Pastarasis teigė, kad bylos skaldymas nepaspartins proceso.

REKLAMA

„Bylos skaldymas į atskiras dalis nesuefektyvins proceso, jis grįš kelis žingsnius atgal. Jeigu tai įvyks, reikės iš naujo atlikti kai kuriuos procesinius veiksmus, kurie jau buvo atlikti mano ginamajam nedalyvaujant“, – sakė advokatas.

Tačiau valstybės kaltintojas Saulius Verseckas, kuris sudomintas kuo greičiau bylos nagrinėjimą baigti ir skelbti nuosprendį, teigė, kad V. Uspaskichui pasveikus bylos bus vėl sujungtos.

Kadangi tyrimų įrodymas jau baigtas, anot prokurorų, artimiausiu metu galima pereiti prie baigiamųjų kalbų. V. Uspaskicho advokatas A. Miškinis įsitikinęs, kad skaldymas ir sujungimas tik suvels bylą ir kils procesinis chaosas. Balandžio trečią dieną V. Uspaskichas į posėdį neatvyko. Jo advokatas Vytautas Sviderskis teigė, jo ginamasis yra pasveikęs ir ketina dalyvauti balandžio aštuntos dienos posėdyje.

REKLAMA
REKLAMA

Ar jis dalyvaus penktadienio posėdyje, paaiškės vėliau.

Kaip žinoma, sustreikavus V. Uspaskicho sveikatai gydytojai griežtai uždraudė jam nervintis ir kentėti įtampą. Dėl šios priežasties Vilniaus apygardos teismas V. Uspaskicho baudžiamąją bylą į atskirą išskyrė kovo viduryje politikui tris kartus iš eilės neatvykus į Darbo partijos bylos posėdį.

Teismas tai padarė atsižvelgęs į bylos nagrinėjimo trukmę ir tai, kad politiko gydymas gali užtrukti. Darbo partija kaltinama 2004–2006 metais neapskaičiusi daugiau nei 24 milijonų litų pajamų ir 23 milijonų litų išlaidų. Darbo partijos lyderis V. Uspaskichas, Seimo pirmasis vicepirmininkas V. Gapšys, Seimo narė Vitalija Vonžutaitė kaltinami sukčiavimu ir mokesčių slėpimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Gapšys teisme perskaitė pranešimą, tačiau į klausimus atsisakė atsakyti. V. Vonžutaitė taip pat atsisakė duoti parodymus ir sutiko atsakyti tik į kai kuriuos klausimus.

Šioje byloje be minėtų trijų parlamentarų kaltinama pati Darbo partija ir buvusi jos finansininkė M. Liutkevičienė. Ji vienintelė nukentėjo per apklausas, kai ją mėginta suklaidinti. Moteris prabilo apie atlyginimus vokeliuose. Darbo partijos atstovai kategoriškai atmeta kaltinimus ir bylą sako esant politinę. Ši byla teismą pasiekė dar 2008 metais ir jau sukako penkeri metai nuo jos nagrinėjimo pradžios.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų