REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdantieji: konservatorių vyriausybės darbams pamatyti reikės stipresnių akinių

Politologas L. Bielinis: šešėlinė vyriausybė yra naudinga (atnaujinta 15.25)

Konservatorių vyriausybės darbams pamatyti reikės stipresnių akinių, - tokia replika valdančiosios koalicijos branduolį sudaranti Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) sureagavo į Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) šešėlinės vyriausybės pristatymą.

REKLAMA
REKLAMA

Šešėlinė TS-LKD vyriausybė, anot socdemų išlaptinto pranešimo, tikrai nenustebino visuomenės. "Ta pati panelė, nelabai nauja ir suknelė... Nors akivaizdu, kad per ketverius darbo metus konservatoriai neatliko planuotų darbų, bet ministrų portfelius dešinieji „išdalino“ beveik tiems patiems politikams, kurie turėtų prisiimti atsakomybę už ketverių metų nevykusį šalies valdymą. O norint įvertinti buvusios Vyriausybės darbus, išties reikia kur kas stipresnių akinių nei šiuo metu įsigijo Andrius Kubilius", - teigiama ketvirtadienį LSDP informacinio centro išplatintame pareiškime.

REKLAMA

Socdemai nepraleido progos pasišaipyti ir iš TS-LKD vidinės demokratijos. "Pasak konservatorių lyderio, naujam darbui reikalingi nauji akiniai ir kaip įrodymą pademonstravo „demokratiniais“ principais paremtą partijos valdymą: visus kandidatus į šešėlinius ministrus pasiūlė pats p. A. Kubilius. Pastarąsias kelias savaites jis asmeniškai intensyviai derėjosi su potencialiais kandidatais dėl galimybės dirbti šešėlinėje Vyriausybėje.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratus stebina, kad „šešėliniame“ kabinete nebeliko vietos praėjusioje kadencijose pasižymėjusiems ministrams: Ingridai Šimonytei ir Arvydui Sekmokui, nors pastarajam teko vadovauti netgi specialiai sukurtai naujai Energetikos ministerijai. Todėl tenka užduoti retorinį klausimą: ar buvę ministrai patys nesutiko priklausyti šešėliui ar nebuvo pakviesti.

Nuolat, dėl išplėsto valstybės valdymo aparato kritikuodamas valdančiąją daugumą, A. Kubilius pridėjo dar kelias: Regionų plėtros ir Bendruomenių reikalų šešėlines ministerijas bei patvirtino, kad ir jo šešėlinė Vyriausybė darbą pradėtų nuo ... kitaip pavadintų darbo grupių, nors už tai konservatorių lyderis dar nėra praleidęs progos pakritikuoti dabartinės valdančiosios daugumos", - sakoma socdemų komentare.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valdantieji kritikuoja ir TS-LKD partijos pranešimo teiginį,kad „..tokios vyriausybės ministrai atsakingi už tai, kad jų atsakomybės srityje būtų suburta stipri profesionali komanda, pasitelkiant ir savo sričių ekspertus iš šalies".

Taip, anot LSDP, A. Kubilius bando demonstruoti norą nors kiek suartėti su iki tol ketverius metus ignoruota plačiąja visuomene.

Socialdemokratai konstatuoja, kad Lietuvoje nieko neįvyko, nes tokiu „šešėliniu“ kabinetu tikrai nepatikės Lietuvos visuomenė. Turėjusi net ketverius metus laiko parodyti, ką sugeba, A.Kubiliaus Vyriausybė vargu ar begali tikėtis, jog ja bus patikėta dar kartą.

REKLAMA

Politologas Lauras Bielinis: Nauda akivaizdi

„Visgi šešėlinės vyriausybės sukūrimas yra naudingas. Jis sustiprina diskusiją, padeda ir rinkėjams ir net valdančiai daugumai“, - mano Kauno Vytauto Didžiojo universiteto profesorius, politologas Lauras Bielinis.

Portalui balsas.lt L. Beilinis sakė, kad TS-LKD iniciatyva yra bet kuriuo atveju pozityvi. „Visgi aš manau, kad tai naudinga. Opozicinė partija tokiu būdu deklaruoja, kad stebi procesus, juos komentuoja ir nurodo galimas alternatyvas. Tai stiprina partiją ir yra savaip naudingą netgi valdančiajai daugumai. Nes taip stiprinama diskusija visuomenei aktualiais klausimais, teikiamos pastabos, o tai yra labai svarbu“, - mano jis.

Pasak L. Bielinio, tai taip pat tampa papildoma informacija rinkėjams. „Ir rinkėjas gali matyti, ką būtent, kaip alternatyvą priimamiems sprendimams, pasilytų opozicija. Jam tai tik į naudą“, - aiškino profesorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų