REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Sutikite „Mantis“ − didžiausią pasaulyje vabzdžių anatomijos pavyzdžiu sukonstruotą robotą. Projektuodami ir konstruodami vaikščiojantį robotą, kuris būtų pakankamai didelis, kad galėtų gabenti keleivį, „Micronagic Systems“ ir jos įkūrėjas bei vyriausiasis inžinierius Mattas Dentonas užtruko ketverius metus.

REKLAMA
REKLAMA

Bet kokį paviršių galintis įveikti robotas sveria 1900 kg, jo aukštis ties kabinos viršumi siekia 2,8 metro, o mechaninę širdį atstoja 50 AG galios „Perkins“ 2,2 litro turbodyzelinis motoras, kuris atgaivina visas hidraulines sistemas. Transporto priemonė aprūpinta visa kolekcija judėti padedančių jutiklių, o judesius kontroliuoja kompiuteris su „Linux“ operacine sistema ir „HexEngine“ programine įranga. Pastaroji reikalinga, kad sukontroliuotų kojose esančių net 18 hidraulinių pavarų darbą.

REKLAMA

„Micromagic Systems“ specializacija yra kino ir televizijos industrijai skirta animatronikos įranga. Patirties su šešiakojais robotais kompanija turi, vienas iš jų vėžlio pavidalu pasirodė filmuose apie Harį Poterį. Tiesa, „Mantis“ projektas yra kiek kitoks, kaip sako patys kompanijos atstovai, pradėtas iš aistros. Didžiulis šešiakojis robotas turi vieną rimtą problemą – maksimalus jo greitis siekia tik 1 km/h. H. Dentonas tikina, kad gavus tinkamą finansavimą ir atlikus reikiamus patobulinimus tas greitis galėtų būti du ar tris kartus didesnis.

REKLAMA
REKLAMA

Tiems, kuriuos domina tokios transporto priemonės panaudojimo galimybės, galime pasakyti, kad idėjos autorius teigia, jog „Mantis“ buvo sukurtas siekiant išsiaiškinti, kiek ir kas juo susidomės. Kol projektas virs į ką nors rimtesnio, vienintelis egzistuojantis egzempliorius šiuo metu nuomojamas privatiems renginiams. Kadangi „Mantis“ gali būti valdomas ir nuotoliniu būdu, juo pasinaudoti paieškos ir gelbėjimo misijoms galėtų ir kariškiai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų