REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonijos mokslininkai nustatė, kad plinkantys vyrai dažniau serga širdies ligomis, praneša BBC.

Ištyrę beveik 37 tūkst. žmonių mokslininkai nustatė, kad plinkantys vyrai 32 proc. dažniau suserga vainikinių širdies arterijų ligomis. Tyrimo rezultatai skelbiami interneto žurnale „BMJ Open“.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau tyrėjai teigia, kad su plikimu susijusi rizika yra žymiai mažesnė nei su rūkymu ir nutukimu. Gydytojai pabrėžia, kad vyrai turėtų rūpintis savo juosmens apimtimi, o ne plaukų augimo linija.

REKLAMA

Pusės 50 metų amžiaus sulaukusių vyrų plaukai yra išretėję, o sulaukus 70-ies praplikusių vyrų skaičius išauga iki 80 proc. Tokijo universiteto mokslininkai nustatė, kad plikimas pakaušio srityje yra susijęs su didesne širdies ligų rizika net atmetus kitus rizikos veiksnius, tokius kaip amžius ir šeimos ligų istorija. Tačiau ryšys tarp širdies ligų ir plaukų slinkimo ties plaukų augimo linija nebuvo pastebėtas.

Tyrimą atlikę mokslininkai pabrėžia, jog ryšys tarp širdies ligų ir plikimo nėra toks stiprus, kad būtų rekomenduojama plinkantiems vyrams pasitikrinti širdį. Jie pataria anksti pakaušio srityje pradėjusiems plikti vyrams laikytis sveikesnio gyvenimo būdo ir rūpintis savo širdies sveikata.

Kodėl egzistuoja ryšys tarp retėjančių plaukų ir širdies ligų, nežinoma. Spėjama, kad tai gali būti susiję su didesniu jautrumu vyriškiems hormonams, atsparumu insulinui ir kraujagyslių uždegimais, kurie gali neigiamai veikti ir širdį, ir plaukus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų