REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Porsche“ klubas Lietuvoje atiduoda pagarbą legendiniam 911 modeliui

10-ojo sezono atidarymas – balandžio 27 d.

„Porsche“ markės gerbėjus vienijantis klubas Lietuvoje ruošiasi jubiliejinio, jau dešimtojo sezono atidarymui. Griausmingas renginys įvyks kiek anksčiau nei įprastai, jau balandžio 27 d. Kaip preliudiją prieš naująjį sezoną klubo atstovai išplatino 50-etį šiais metais švenčiančio legendinio 911 modelio retrospektyvų vertinimą. Jis ne visai objektyvus ir ganėtinai emocingas, tačiau vis vien vertas dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA

„Ar kada susimąstėte ką Jums reiškia skaičiai – 911? Pirma mintis atėjusi į galvą eiliniam žmogui – pagalbos telefonas, ir taip, jis bus visiškai teisus. Amerikos piliečiams tai teroristinio akto išpuolio diena – rugsėjo 11-oji. O kalbai pasisukus apie automobilius, 911 tai skaičiai, kurie turi magišką prasmę.

REKLAMA

Paklauskite ką jie reiškia „Porsche“ klubo Lietuvoje nariams? Ir pamatysite kaip jų veidus nušviečia šypsena. Galiu lažintis, kad kiekvieno iš jų galvoje išgirdus šiuos skaičius iškyla tobulas automobilio siluetas, o mintimis jau spaudžiamas akceleratorius. Net penkis dešimtmečius 911 yra „Porsche“ širdis. Tik keletas automobilių modelių pasaulyje išlaikė formas ir tradicijas taip kaip „Porsche“, kuris tapo tikra ikona. Automobilio formos įkvėpė ir užsitarnavo automobilistų simpatijas jau nuo pat pirmojo modelio pasirodymo tarptautinėje automobilių parodoje dar 1963 m. Pagaminta daugiau kaip 820 000 šių automobilių, ir kas drįstų paneigti, kad tai vienas sėkmingiausių visų laikų sportinių automobilių?!

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje jau dešimt metų „Porsche“ gerbėjus vienija „Porsche klubas Lietuva“. Čia su 911 skaičių kombinacija susiję viskas: pradedant drabužiais, laikrodžiais, net telefonų numeriais, jau nekalbant apie valstybinius automobilių numerius. Vairuoti automobilį be numerio skaičių 911, jei tavo automobilis būtent toks, tiesiog nepriimtina. Ferry Porsche buvo teisus sakydamas: 911 vienintelis automobilis tinkamas ir Afrikos safariui ar LeMans lenktynėms, taip pat kaip išvykai į teatrą ar braunantis per Niujorko kamščius. Taip ir klubo veikloje, vieni automobilius puoselėja ir garažo duris praveria tik ypatingoms progoms, kiti sėda prie „Porsche“ vairo kiekvieną dieną ir nesutiks su Jumis, jei bandysite įrodyti, kad tai ne žiemos automobilis. Ir taip jau 50 metų, „Porsche“ gerbėjams nėra kito automobilio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Porsche“ yra sportiškas ir praktiškas, išskirtinis ir kartu toks paprastas, funkcionalus ir naujoviškas. Klubo nariai gali paliudyti, kad 911 yra tiesiog geros nuotaikos užtaisas ir geriausia pagalba bet kuriuo metų laiku.“

Taip pat priduriama, kad šiemet klubas jubiliejinį sezoną pradės truputį anksčiau nei įprasta, tikimasi, kad valdininkai spės užlopyti duobes šalies keliuose. Balandžio 27 dieną Klaipėdoje „Porsche“ automobiliai rikiuosis Anikės aikštėje, tuomet varžysis auto-orientacinėse varžybose ir auto-slalome. Kiekviena karta turi savo „Porsche“ modelį, ir šiandien mes džiaugiamės jau 7 kartos automobiliu, kuriame kaip niekada atpažįstamos klasikinio 911 formos. Tarp klubo automobilių galime išvysti visų kartų 911. Visiems klubo nariams, kad ir koks „Porsche“ automobilis tai būtų, „Panamera“ ar „Cayenne“, tai dalis 911 filosofijos.

REKLAMA

Klubas vienija daugybę skirtingų savo amžiumi, profesija, pomėgiais žmonių, tačiau vienas ženklas yra svarbus visiems vienodai, tai „Porsche“ klubinėje veikloje jau ne vienerius metus dalyvaujantys Porsche vairuotojai nekantriai laukia ir liepos mėnesio, klubas vėl dalyvaus „Omnitel 1000 km“ lenktynėse tradicinėje „Race attack“. Tai valandos skirtos tik „Porsche“ automobiliams, kai emocijos ir adrenalinas tiesiog veržiasi. O rudenį planuojamas itin griausmingas sezono uždarymas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų