REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar, balandžio 3-ąją, susitikęs su susisiekimo ministru Rimantu Sinkevičiumi Turkijos Respublikos transporto, jūrininkystės ir ryšių ministras Binali Yildirim pritarė pasiūlymai sukurti geležinkelių darbo grupę ir į Turkiją paleisti bandomąjį šaudyklinį traukinį „Vikingas“ rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiuosi, kad ministras Binali Yildirim išreiškė aiškią poziciją dėl Baltijos ir Juodosios jūros regionus jungiančio traukinio „Vikingas“ maršruto pratęsimo iki Turkijos galimybės“, – sakė ministras R. Sinkevičius.

REKLAMA

Lietuvos ir Turkijos bendradarbiavimo perspektyvas plėtojant konteinerinio traukinio „Vikingas“ projektą itin palankiai vertina Turkijos Respublikos ir Lietuvos Respublikos Prezidentai. Susisiekimo ministras R. Sinkevičius teigė esąs tikras, kad abiejų šalių vadovų ypatingas dėmesys greitu laiku duos realių rezultatų Turkijai jungiantis prie „Vikingo“ projekto.

Šiandien, balandžio 4 d., 10 val. viešbutyje „Radisson Blue“ vyksiančio Turkijos ir Lietuvos verslo forumo metu abiejų šalių susisiekimo ministrai pasirašys memorandumą dėl bendradarbiavimo „Vikingo“ klausimais.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvą su Turkija sieja ir kiti bendri transporto projektai. Nuo birželio tiesioginius skrydžius iš Vilniaus į Stambulą pradės Turkijos oro vežėjas „Turkish Airlines“. Lietuvos Vyriausybė plėtoja viešųjų logistikos centrų tinklą, kuriuo ateityje galėtų pasinaudoti Turkijos transporto kompanijos.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų