REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismas atmetė žuvusiojo Laimono Blėdžio sutuoktinės prašymą atnaujinti ikiteisminį tyrimą kaip nepagrįstus.

REKLAMA
REKLAMA

Teismo teigimu, nėra pagrindo atnaujinti tyrimą nesant įrodymui, kad kariuomenė vadovybė galėjo nuslėpti L. Blėdžio žūties aplinkybes.

REKLAMA

Nutartyje rašoma, kad ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad kariškis į bataliono patalpas sprogmenį atnešė pats ir neatsargiai su juo elgėsi, dėl ko suveikė aviacinės bombos sprogdiklis. Pasak teismo, duomenų, kurie leistų daryti prielaidą, kad sprogmuo sprogo dėl kito asmens veiksmų, ikiteisminio tyrimo medžiagoje nėra.

Teismas nerado duomenų, kad įvykio dieną L. Blėdis vykdė užduotį pažeidžiant saugumo reikalavimus. Taip pat konstatuota, kad Vilniaus apygardos prokuratūra pagrįstai nutraukė baudžiamąją bylą dėl kariškio žūties.

REKLAMA
REKLAMA

Tragedija įvyko pernai balandį sostinės Kairiūkščio gatvėje, kur yra bataliono Sprogmenų neutralizavimo kuopos teritorija.

Per sprogimą buvo mirtinai sužalotas L. Blėdis, kuris mėgino išardyti prieš dieną rastą aviacijos bombą. Dar vienas kariškis buvo išvežtas į ligoninę dėl abiejų kojų sužalojimo.

Karo policijos Vilniaus įgulos ikiteisminio tyrimo skyriuje buvo atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl neatsargaus gyvybės atėmimo ir neteisėto disponavimo sprogmenimis, tačiau galop jis buvo nutrauktas. .

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų