REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Algirdas Butkevičius su Rusijos premjeru Dmitrijumi Medvedevu tikisi aptarti energetiką, dujų kainas.

Premjeras Algirdas Butkevičius su Rusijos premjeru Dmitrijumi Medvedevu tikisi aptarti energetiką, dujų kainas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Pirmiausia vykstu į Baltijos jūros saugumo konferenciją, ir lygtais, dar neturime patvirtintos informacijos, kad Rusijos ministras pirmininkas ruošiasi nors kiek laiko skirti kiekvienam ministrui pirmininkui, kuris atvyks į tą konferenciją. Apie ką kalbėsime, tikrai dar šiandien negaliu pasakyti. Jeigu nebus iš anksto gauta jokia informacija, tai paprasčiausiai bus darbinis pokalbis, tiesiog informacijos pasikeitimas, kas yra nuveikta, kas yra pasiekta, gal pavyks iškelti kokią vieną kitą problemą", - trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė A.Butkevičius.

REKLAMA

Anot jo, vienas probleminių klausimų gali būti Trečiasis energetikos paketas.

"Jam bus dar kartą užtikrinta, kad Trečias energetikos paketas nebus keičiamas - tas, kas vis būdavo eskaluojama iš kai kurių žmonių, kurie dirba "Gazprom". Taip pat bus paklausta, kokios pozicijos laikysis toliau dėl dujų kainos. Kaip žinote, buvo valdybos posėdis "Lietuvos dujose", ir dujų kaina nebuvo sumažinta. Taip pat bus pasakyta, kad mes esame susirūpinę dėl Kaliningrado atominės elektrinės statybos ir manome, kad mūsų šalies ekspertai galėtų būti pakviečiami, ypač įvertinant poveikį aplinkai, taip pat turi būti laikomasi tarptautinių susitarimų", - sakė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

A.Butkevičiaus susitikimas su D.Medvedevu Rusijos mieste Sankt Peterburge vyksiančiame Baltijos jūros valstybių vyriausybių vadovų susitikime planuojamas penktadienį. Taip pat planuojami Lietuvos premjero susitikimai su Suomijos ir Vokietijos delegacijų vadovais.

Paskutinį kartą Lietuvos ir Rusijos vyriausybių vadovų susitikimas įvyko 2010 metų kovą. Tuomet Rusijos sostinėje Maskvoje su darbo vizitu lankėsi premjeras Andrius Kubilius, jį priėmė Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas.

Į Sankt Peterburgą A.Butkevičiaus vadovaujama delegacija išvyks ketvirtadienį. Čia ji dalyvaus Baltijos jūros šalių vyriausybių vadovų konferencijoje apie Baltijos jūros ekosistemos išsaugojimą, viešojo ir privataus sektoriaus partnerystes įgyvendinant aplinkosauginius projektus regione.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų