REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų kovo mėn. 21 d. Kazimiero Simonavičiaus universitetas (KSU) ir aviacijos personalo paieškos ir valdymo bendrovė „AviationCV.com“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Šios sutarties pagrindu abi ją pasirašiusios šalys įsipareigojo bendradarbiauti studentų praktikų organizavimo srityje, plėtoti tęstinį mokymąsi ir kvalifikacijos kėlimą aviacijos personalo įdarbinimo srityje bei įtraukti praktinių įgūdžių lavinimą į bendrą studijų procesą.

REKLAMA
REKLAMA

Taip vadinamas „protų nutekėjimas“ nėra vien šalies politikų eskaluojama problema. Vietos verslininkams vis didesnį galvos skausmą kelia gabiausių Lietuvos studentų pasirinkimas vos baigus studijas dairytis įsidarbinimo galimybių užsienyje. Nors bendradarbiavimas tarp aukštojo mokslo ir verslo organų mūsų šalyje ir yra dar palyginti nauja praktika, vis daugiau į ateitį žvelgiančių įmonių atsigręžia į vietinius universitetus siekiant sukurti aukštos kvalifikacijos specialistų pasiūlą sėkmingai veiklą vystančioms vietos bendrovėms.

REKLAMA

„Vienas iš dažniausiai užduodamų abiturientų klausimų yra apie būsimas darbo vietas pabaigus studijas universitete. Nenuostabu, kad investavę lėšas į aukštąjį išsilavinimą mūsų šalies jaunuoliai siekia užsitikrinti ne tik aukštą mokslo kokybę, bet ir atitinkamas perspektyvas įsidarbinti viename ar kitame rinkos sektoriuje. Aviacijos sritis yra labai konkreti, todėl bendradarbiavimo sutartis su bendrove, kuri užsiima aviacijos specialistų įdarbinimu visame pasaulyje, mūsų Universitetui yra labai svarbi,“ - teigė Darius Verbyla, Kazimiero Simonavičiaus universiteto kancleris.

REKLAMA
REKLAMA

Aviacijos vadybos studijų programa sukurta atsižvelgus į Vokietijoje, Lenkijoje, JAV ir Australijoje vykdomas panašias studijų programas, universitetas glaudžiai bendradarbiauja su Jungtinės Karalystės universitetais. Planuojama, kad sėkmingai baigę keletą kursų Aviacijos vadybos studijų programos studentai galės du semestrus praleisti Jungtinėje Karalystėje ir gauti dvigubą diplomą.

„AviationCV.com jau daugiau nei 4 metus sėkmingai veikia aviacijos specialistų įdarbinimo rinkoje. Vien tik praeitais metais mes pasiūlėme darbą daugiau nei 100 aviacijos specialistų. Mes nuolatos stebime aviacijos sektoriaus darbo rinką, todėl puikiai žinome, kokių kompetencijų ir įgūdžių reikia norint vystyti karjerą šioje srityje. Mūsų žinios ir patirtis leis prisidėti prie KSU Aviacijos vadybos programos nuolatinio tobulinimo, o universitetą sėkmingai baigusiems studentams atsivers daug platesnės galimybės įsidarbinti pagal specialybę,“ – teigė Skaistė Knyzaitė, „AviationCV.com“ generalinė direktorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak S.Knyzaitės, pasaulinis aviacijos sektorius per ateinančius 20 metų pareikalaus virš 450 tūkstančių pilotų bei 600 tūkstančių techninio personalo. Tikimasi, kad sėkmingas bendradarbiavimas tarp Lietuvos aukštojo mokslo institucijų ir vietos verslininkų ženkliai padidins vietinių specialistų konkurencingumą ne tik Baltijos regione ir Europoje, bet ir visame pasaulyje.

„Šia studijų programa didžiuojamės ir dėl to, kad ji buvo sukurta glaudžiai bendradarbiaujant kartu su universiteto socialiniais partneriais, t.y. viena iš sparčiausiai augančių Vidurio ir Rytų Europos pilotų rengimo organizacijų, UAB Baltic Aviation Academy. Tai rodo, kad aukštojo mokslo ir verslo bendradarbiavimas gali būti realus, neapsiribojant tik deklaratyviomis sutartimis,“ – teigė D. Verbyla.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų